Championship

Elmarad az álomdöntő, de az már most látszik, hogy mi lesz a tuti

  • varin

Ez igen! - csettinthetünk így is a Championship döntőjének párosítására, ahol kő kövön aligha marad.

Igencsak nagy meglepetéssel végződött a Championship rájátszásának második elődöntője, hiszen az Aston Villa mellé nem a Leeds United, hanem a Derby County került a Wembley Stadionban május 27-én. A világ legdrágább és legfontosabb focimeccsének tartott döntő párosítása nem akármilyen izgalmakat tartogat így is, de mi nagyon szurkoltunk egy Villa-Leeds rematchnek, hiszen a tuti adta volna magát. Szerencsére így is korrekt tippünk lehet a fináléra.

Hatalmas leolvadást produkált a Leeds - Fotó: Facebook

Tartsunk is egy rövidke kis múltidézést, hogy mi lett volna, ha a két gigász csap össze... A két csapat az utolsó előtti fordulóban találkozott egymással, ám ez a 90 perc nem az eredményről lesz híres. A felek úgy várták a találkozót, hogy a Villa szinte biztosan playoffos, míg a Leeds szinte biztosan harmadik, így bár matematikai esélyük még volt jobb vagy rosszabb helyen végezni, nem ígérkezett bődületesen érdekes meccsnek.

Egészen a 72. percig unalmasan csordogált a találkozó, gólt nem láthatott az Elland Road közönsége. Ekkor viszont az alábbi eléggé furcsa dolgok történtek (0:33-tól).

Az eset igen komoly indulatokat szült, John Terry és Marcelo Bielsa rendesen össze is kapott, de a játékosok sem tudták megőrizni a hidegvérűket. A vélemények persze megoszlottak, hogy fair volt-e a Leeds részéről, hogy ők a sípszóig akartak játszani, vagy illett volna leállniuk, amikor látták, hogy a birminghami bekkek már nem futnak a labda után. Hogy az eset mennyire furcsa volt, arra remek példa Pontus Jansson viselkedése is, aki egymaga próbálta megakadályozni a Bielsa által is elrendelt egyenlítő gólt.

A történésnek nem lett végül utóélete, a United mestere elmondta, ők mostantól mindig a sípszóig játszanak majd, akárki akármi miatt maradt lent a gyepen.

Nos, ilyen háttérsztorit követően mind nagyon fentük a fogunkat egy piros lapra, amelyet 4-4.50 körül lehetett volna tenni a meccsen, ám okunk így sincsen keseregni, hiszen a County és a Villa összecsapása is komoly feszültséget ígér. Egyrészt a Kosoknak van miért visszavágniuk, idén oda vissza hetet kaptak a birminghamiektől, másrészt a Derbynél egyetlen csapat sem kapott több sárgát ebben az esztendőben.

Szintén érdekes lehet , hogy az Aston Villa tavaly is eljutott a Wembley-be, ám ott a Fulham ellenében alulmaradtak, illetve azon a találkozón is volt egy piros lap, miként a négy meccsen eddig négy kiállítást láthattunk az elődöntőkben.

Legyünk tehát felkészülve az oddsok publikálására, hiszen ha az elődöntőkhöz hasonlóan 4.50 körüli szorzó lesz a piros lapra, bizony komoly értéket találhatunk ebben a tippben. De azért jobb lett volna az a Villa-Leeds...

[3035468] 2019-05-27 16:00:00 Derby County - Aston Villax;