Kosárlabda

Ki lesz a középszakasz győztese az NB I-ben?

  • Tomihmv
megosztom

A Körmend-Szolnok rangadó dönt arról, hogy a rájátszásban mely csapat élvezheti végig a hazai pálya előnyét.

Ha nyer a Körmend, akkor megnyeri a középszakaszt. - Fotó: Facebook

Elképesztően izgalmas a magyar élvonalbeli kosárlabda-bajnokság középszakasz felsőházi rájátszása, ugyanis az utolsó játéknapot követően, akár hármas holtverseny is kialakulhat az élen. Azt pedig mondanunk sem kell, hogy az első hely mekkora jelentőséggel bír.

Fogadás a győztesre   
Körmend Szolnok
1.50 2.50
Aki megnyeri a középszakasz felsőházát, az a rájátszásban végig élvezheti a hazai pálya előnyét.

Perpillanat a Falco 24-10-zel (a szombathelyi csapat már nem játszik meccset), a Körmend 24-9-cel, míg a Szolnok 23-10-zel áll, avagy egy szerdai Olaj sikerrel valamennyi fél 24-10-es mutatóval zárhat. Ez esetben minitabella dönt, jelenleg a Falconak +12-es, a Körmendnek +7-es, a Szolnoknak pedig -19-es az egymás elleni kosáraránya.

A kosárarányok tekintetében tehát a Szolnoknak voltaképp mindegy a találkozó, de látva a Körmend legutóbbi két meccsét (13 pontos vereség Pécsett és 24 pontos zakó Szombathelyen), azt a forgatókönyvet sem zárhatjuk ki, hogy átgázol ellenfelén és végül nevető harmadikként mindenkit beelőz.

Persze ezt nehéz elképzelni, hiszen Benke Szilárd, Sztrahinja Milosevics és Andrew Rowsey még mindig maródi a Szolnoknál, továbbá házon kívül nem túl acélos a csapat, hiszen zsinórban hét vereségnél (!) tart idegenben. A Körmend viszont otthon parádézik, idén valamennyi tétmeccsét behúzta hazai pályán, így pedig az utóbbi napok nagyon gyenge eredményei mellett is óriási meglepetés volna, ha végül nem nyerne és nem húzná be a felsőházi rájátszást otthoni környezetében.

Úgy véljük tehát, hogy a Pécs és a Falco elleni, idegenbeli zakók ellenére is a Körmendnek áll a zászló szerdán, vagyis a vasi együttes véleményünk szerint nem csak a csatából, de végül a háborúból is győztesen kerülhet ki és a playoff során végig élvezheti a hazai pálya előnyét.

{"headTitle":"Körmend - Szolnok","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2019-05-15 20:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Körmend -4,5","odds":"1.83","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"}]}
megosztom