NBA

Duplázzunk a megállíthatatlan Görög Szörnnyel!

megosztom

Magyar idő szerint szerda éjjel megkezdődik a keleti konferenciadöntő is, ahol a Bucks és a Raptors csap össze.

A védekezésben is elit Leonard karrierje egyik legnehezebb feladata előtt áll - csapatával fel kell tartóztatnia a Szörnyet. fotó: Bleachers Report

A Toronto Raptors talán még mindig nem eszmélt fel teljesen a franchise történetének egyik, ha nem a legfontosabb győzelméből, pedig nincs megállás. Szerda éjjel ugyanis a keleti konferenciadöntőben az alapszakaszban első és második helyen végzett csapatok mérhetik össze a tudásukat, mondhatni tehát idáig jött a papírforma. A fináléba jutásra természetesen a alapszakaszban a liga legjobbjának bizonyult Bucks az esélyesebb, de szerintünk komoly sansz van rá, hogy ez a párharc is csak hét meccsen dől majd el.

Fogadás a továbbjutóra      
Bucks Raptors
1.40 3.35
A tipp azonnali megjátszásához kattints az oddsra!

A Toronto 2016 után, történelme során csupán másodszor jutott ilyen magaslatokba – akkor a LeBron által fémjelzett Cleveland gázolt át a kanadaiakon. Idén bejöttek a számításaik, hiszen Kawhi Leonardot pontosan azért szerződtették, amit a 76ers ellen véghez vitt a sorsdöntő hetedik meccsen.

Leonard a parketta mindkét oldalán pompásan játszott, igaz csak 41 százalékkal dobott mezőnyből, de bevágott 41 pontot (16-39). Némileg aggasztó lehet, hogy a társak annyira nem nőttek fel a feladathoz, mint ő, gyakran félénken továbblőve a labdát. Ezen a konferenciadöntőben mindenképp változtatniuk kell, hiszen egyszemélyes hadsereg biztosan nem nyerhet a hihetetlenül mély játékosállománnyal rendelkező Bucks ellen.

A párharc persze ki másról, mint Leonardról és a Görög Szörnyről szólna, akit az alapszakaszban sem tudott megállítani a Raptors. Giannis és társai ellenállhatatlanul menetelnek most is - 116.9 pontot átlagoltak a post seasonben, amivel másodikak, viszont vezetik a lepattanózási statokat 52/meccsel. Jól mutatja sokoldalúságukat, hogy a Bucks második az értékesített triplákban is, 13.4-es átlaggal.

Antetokounmpo a playoffban 27.4 ponttal és 11.3 lepattanóval – Middleton 19.1, a kezdőirányító Bledsoe 16 ponttal vette ki a részét átlagban.

 

Trendek
 

 • A Raptors 6-13 ATS az utóbbi 19 idegenbeli meccsén, amikor .600-nál jobb nyerési mutatóval rendelkező csapatnál vizitált
   
 • A Raptors 1-5 ATS az utóbbi 6 Central Division csapatai ellen lejátszott meccsén
   
 • A Bucks 3-0-1 ATS az utóbbi négy olyan összecsapásán, amikor .600-nál jobb nyerési mutatóval rendelkező együttessel játszott
   
 • A Bucks 4-0 ATS a legutóbbi négy pozitív nyerési mutatóval rendelkező csapat elleni meccsén
   
 • A Bucks 4-0 ATS az utóbbi négy Atlantic Divisionből érkező oppozíció ellen

 

Az egymás elleni mecseket is a Bucks dominálta az alapszakaszban, hiszen a Görög Szörny vezérletével négyből hármat behúztak. Az egyetlen vereség alkalmával is 43 pontot szórt Giannis, akire valószínűleg Siakamot fogják állítani Leonard helyett.

Az egyik kulcs itt abban lehet, hogy a hazaiak majdnem egy hetet pihentek a Boston kiejtése óta (eddig 8-1 a mutatójuk a playoffban), míg a Toronto kihajtotta belét is hétfő hajnalban. Bud edző amúgy is remek érzékkel rotálja a csapatot és a második sor is pompásan kosarazik – a veterán Hill például 14.2 pontot átlagolt a Celtics ellen. Nem beszélve arról, hogy Brogdon is visszatért a sérüléséből. Nem is ragozzuk tovább, az első meccsen komoly Milwaukee fölény van kilátásban.

{"headTitle":"Milwaukee Bukcs-Toronto Raptors","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2019-05-16 02:30","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Pont hendikep - Bucks -6.5","odds":"1.95","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"}]}
megosztom