Bulvár

Pápai Jocival jön az első elődöntő - szakértői tippek az Euróvíziós Dalfesztiválra

megosztom

Egy igazi Eurovízió-profi tippjeivel próbálunk kaszálni a héten.

Kedden este az első elődöntővel rajtol a 2019-es Eurovíziós Dalfesztivál Izraelből. Magyarországot idén Pápai Joci képviseli, akit már rögtön az első napon, hetedikként láthatunk színpadra lépni.

Magyar esélyek

Jocira 101-szeres szorzóval nyitottak az irodák, ez viszont csak tovább nőtt, mostanra 251-szeres pénz reményében tehetünk pénzt az Az én apám című dalra. Az első apró győzelmet egyébként már behúzta a két éve 8. helyen végző énekes, hiszen őt választották egy norvég oldal szavazatai alapján a verseny legvonzóbb férfijának.

Ha a végső sikerre elenyésző esélye is van Jocinak, azért az elődöntőbeli továbbjutása a szorzók alapján nem kéne gondot okozzon. Jelenleg 1.12-es szorzóval fogadhatunk arra, hogy látjuk szombaton Jocit, míg 5.50-et fizet a kiesése. A múlt mindenesetre bizakodásra adhat okot, hiszen 2009 óta mindig továbbjutottak a magyar delegáltak, 2017-ben Joci például a második (!) lett saját elődöntőjében.

Mire fogadjunk?

Ebben a témában az idei évre egy igazi szakértő segítséget kapott oldalunk 'madarace' személyében, aki hosszú-hosszú évek óta sikerrel fogad a dalfesztiválra. Elemzőnk vállalta, hogy mindkét elődöntőre és a döntőre is elemzésekkel és tippekkel lát el minket. Íme:

Merj nagyot álmodni - és fogadd is meg előtte! Eurovízió 2019 elemzés

Idén is elérkezett május eleje és ez csak egy dolgot jelenthet. Az Eurovíziós Dalfesztivál követői számára ezek a napok jelentik az év legizgalmasabb pillanatait. A műsor 1956-os indulása óta minden évben sugározzák, ezért mára a legrégebben futó televíziós közvetítés lett amelyet 300 millióan néznek világszerte. Következésképp igen komoly médiafigyelem övezi az eseményt, és ennek megfelelően az utóbbi években egyre népszerűbbek a programhoz kapcsolódó különböző piacok a fogadók körében is.

A legjobb szorzókat idén is az Unibet és a bet365 kínálatában találjuk.

Minden más fogadható eseménnyel ellentétben egy dologban nagyon különbözik az Eurovíziós show. Az irodák minden igyekezete ellenére évről évre találni olyan értéket képviselő szorzót, amely megér egy próbát kisebb vagy akár nagyobb téttel is.

Az anyanyelvükön énekelő előadók showja - avagy a kedd esti első elődöntő

Az idei program sorsolása során nagy arányban kerültek az anyanyelvükön énekelő produkciók az első elődöntőbe. Televíziós szempontból is kevésbé nézőcsalogató a kedd esti műsoridő, azonban mégis érdemes figyelmet fordítanunk a kedd este szereplő országokra.

A produkciók közt találjuk a korábban már említett Pápai Jocit, aki másodjára képviselheti az országot a dalversenyen. Reális esélye lesz továbbjutni a szombati döntőbe, azonban erre nem érdemes ilyen alacsony szorzón fogadni. Azonban nem csak érte szoríthatunk kedd este.

A fellépők sorából egyértelműen kiemelkedik Görögország, akik Katarina Duska személyében egy kivételes hangú előadót, a saját szerzeményével neveztek a versenyre. Komoly esélye van arra, hogy az összességében gyengébbnek mondható keddi mezőnyben az élen végez majd. Ez a tipp a    -ön 2.25-szörös pénzt ér most, amely mindenképpen komoly lehetőség.

Fotó: Times of Israel

Óvatosabbak fontolóra vehetik a görög reményekkel kapcsolatban a bet365, Balkáni országok piacát is, melyen 1.44-es szorzón fogadható az, hogy a végelszámolásban Görögország előrébb végez mint Észak-Macedónia, Szerbia, Szlovénia, Albánia, Románia, Horvátország vagy Montenegró.

Erre azért is van nagy esély, mert az említett országok előadói közül négy is anyanyelvén szólal majd meg dalában, amely kevésbé szokott sikeres lépésnek bizonyulni. Véleményem szerint simán elképzelhető az is, hogy a szombati döntőbe ezek közül az országok közül csak egy vagy kettő jut majd be.

Szintén kiemelkedik a keddi névsorból Tamta (Ciprus), aki Replay című zenéjével fogja megnyitni a keddi események láncolatát. Figyelemfelkeltő nyitópozíciója és ígéretes dala miatt, minden esélye megvan arra, hogy a top 3-ban végezzen a saját elődöntőjében. Ha minden hangot a helyére tud tenni előadása során, könnyedén tudhatja majd magáénak az első három hely valamelyikét este. Ez a tipp most 1.85-ös szorzón érhető el az   -en .

A mai show során kap lehetőséget a bizonyításra Victor Crone is, Észtország indulója.
Meglepetés lenne ha nem kvalifikálná magát a döntőbe - a végelszámolásban a top 15-be várják - azonban egyelőre 1.60-as szorzón érhető el az is, hogy sikerrel veszi az első elődöntő akadályát.

{"headTitle":"Euróvíziós Dalfesztivál 2019 - I. elődöntő","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2019-05-14 21:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Görögország lesz a legjobb balkáni ország","odds":"1.44","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"Görögország nyeri az első elődöntőt","odds":"2.25","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"Ciprus a legjobb 3-ban végez","odds":"1.85","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"141"}]}
megosztom