NBA

1.62-ért fogadunk a Portlandre - tippek az NBA-rájátszásra

A Trail Blazers a címvédő otthonába látogat a konferenciadöntő első meccsén, természetesen underdogként.

A nyugati konferenciadöntővel kapcsolatban egyelőre sok a nyitott kérdés. Vajon Durant felépül a párharcra? És DeMarcus Cousins? És kinek fog szurkolni Dell Curry, hiszen két fia, Steph és Seth nézhetnek farkasszemet. A súlyos sérüléséből lábadozó Nurkic kifejezetten jól játszott az egymás elleni meccseiken, így hiányát lehet Kanter nem fogja tudni rendesen betölteni, de például Curry és Draymond Green nem játszottak, amikor 28 pontot vertek a Portlandre - a múltból tehát nehéz következtetéseket levonni.

Főleg, hogy az alapszakaszban lejátszott négy meccsükből kettő-kettő győzelmet jegyeztek, ráadásul idegenben is sikerült egy-egy diadal. Ami azonban az egyik kulcs lehet, az a Warriors pompás statisztikája az Oracle Arenától távol. Kerr fiai ugyanis 27-14-et produkáltak a regular season során, azt pedig láthattuk már, hogy a Portland sebezhető otthon - ez és persze a mérhetetlen rutin egyértelműen a GSW malmára hajtja a vizet. 

Látva azonban az OKC és a Nuggets elleni teljesítményüket, a Blazers-ben szerintünk lesz elég erő, hogy pár meccset elhozzon a GSW-től. Bár a hosszabb regenerációs idő is a Warriors mellett szól, de a Portland padja elég mély a rotáláshoz - olyan játékosok, mint Seth Curry, Evan Turner, Zach Collins vagy Maurice Harkless mind bizonyították már, hogy ha eljön a pillanat, oda tudják pakolni magukat.
 

Trendek
 

  • A Warriors 1-4 ATS az utóbbi öt olyan meccsén, amikor ellenfele az előző találkozóján 100 fölötti pontszámot ért el
     
  • A GSW 1-4 ATS az utóbbi öt meccsén az Oracle Arenában olyan csapatok ellen, kaiknek pluszos az idegenbeli mutatója
     
  • A Trail Blazers 6-2 ATS az utóbbi 8 olyan meccsén, amikor ellenfele az előző találkozóján 100 fölötti pontszámot ért el

 

A bukik természetesen toronymagas esélyesre lőtték be a címvédőt a párharc- és az első meccs megnyerésére is, de amíg Durant nincs, márpedig az első meccsen biztosan nem lesz, addig lehet reális esélye a meglepetésre a Portlandnak. Lillard és McCollum is képes durván elcsípni a fonalat és ha Curry és Thompson közül valakinek nem megy a szekér, akkor még némi esélyük a hazai pálya előnyének elcsenésére is lehet. Persze alapvetően mi is a GSW sikert látjuk reálisnak, de úgy, hogy Lillardék 10 ponton belül maradnak.

{"headTitle":"Portland Trail Blazers-Golden State Warriors","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2019-05-15 03:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Pont hendikep - Portland +9.5","odds":"1.82","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"}]}

Végezetül íme a menetrend.