Tenisz

Ezt a hendikepet illene zöldítenie a forróvérű olasznak

  • Cesc18
megosztom

Fabio Fogninit komoly favoritnak tartják a bukmékerek a római torna első körében Jo-Wilfried Tsonga ellen.

Vasárnap ért véget a Madrid Masters, ám hétfőtől már Rómában érdekelt a teniszmezőny színe-java. Jön a salakszezon utolsó 1000-es versenye, a mai napon pedig be is mutatkozik a hazaiak legnagyobb kedvence, a 10. helyen kiemelt Fabio Fognini. Papíron nem kapott könnyű ellenfelet a forróvérű olasz, hiszen az egykori top 10-es Jo-Wilfried Tsonga áll majd vele szemben. 

Fogadás a továbbjutóra    
Jo-Wilfried Tsonga Fabio Fognini
3.00 1.36

Ugyanakkor a szorzókból azért jól látszódik, hogy a francia messze nincs csúcsformában. 

Tsonga tavaly sokat hagyott ki a térdműtétje miatt, ettől függetlenül idén januárban és februárban egész korrekt játékot láthattunk tőle. A salakszezonban viszont egyelőre nem sok maradandót alkotott, de ami nagyobb probléma, hogy

Monte-Carlóban ápolni kellett és végül fel is adta a Taylor Fritz elleni meccsét

- ami pozitívum, hogy nem a műtött térdével, hanem a hátával voltak problémái. 

Ezt követően sem Barcelonában, sem Madridban nem láthattuk, inkább a Bordeaux-i Challengeren indult, ahol egy nem túl acélos negyeddöntőre futotta tőle. 

Fognini pályafutása első Masters-címét nyerte Monte-Carlóban. - Fotó: ATP

Fognini egyelőre szuperül muzsikál az európai salakszezonban, pedig április elejéig tragikusan alakult számára az idény. Képtelen volt meccseket nyerni és meglehetősen frusztráltan vágott neki a Monte-Carlo-i viadalnak. Úgy tűnt, hogy a hercegségben sem jut messzire, hiszen már az első körben Andrej Rublev ellen vereségre állt és ápolni is kellett. Majd jött a váratlan feltámadás és fordítás - 1.02 is volt az ellenfelére - , innentől pedig meg sem állt élete első Masters-sikeréig. Legyőzte Nadalt, Zverevet és Coricot is, ami még értékesebbé teszi ezt a címet. 

Múlt héten Madridban is remekül menetelt, de a nyolcaddöntőben nem bírt el Dominic Thiemmel. 

A pocsék szezonrajt után most ott tart Fognini, hogy életében először a 12. helyen rangsorolják és nem jár messze, hogy beköszönjön a top 10-be. 

Mondjuk pont Rómában nem lesz könnyű dolga közelebb férkőzni a közvetlen elithez, ugyanis az olasz fővárosban tavaly a negyeddöntőig menetelt, így sok pontot kell védenie. 

Egy éve is egy franciával, nevezetesen Gael Monfilsszal nézett farkasszemet az első körben. Akkor az nem hozott túl sok izgalmat, Fognini sima 2-0-lal küldte haza a gall showmant. 

Kérdés, hogy Tsonga ellen is tud-e valami hasonlóan magabiztos rajtot bemutatni?

A formája és az önbizalma adott Fognininek, Rómában pedig mindig extra motiváltan játszik. Az ő teniszének rendre plusz lökést ad a hazai közönség támogatása. 

Tsonga meglehetősen régen, 2015-ben játszott legutóbb Rómában. Hozzá nem igazán áll közel ez a torna és ez valószínűleg meg is látszódik majd a játékán. 

Viszonylag ritkán fogadunk ilyen szituációban Fogninire, de hazai pályán, egy folyamatosan sérülésekkel bajlódó Tsonga ellen illene zöldítenie a választott hendikepet. 

{"headTitle":"Jo-Wilfried Tsonga - Fabio Fognini","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2019-05-13 19:30","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Fognini -2,5 játék","odds":"1.57","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"}]}
bet365

 

megosztom