Női kézi BL

Zsinórban harmadjára lehet BL-győztes a Győr

  • Tomihmv

Ettől a meccstől függ a Győr tökéletes szezonja. Az ellenfél a korábbi mester, Ambros Martín csapata lesz a BL-döntőben.

Zsinórban harmadjára lehet BL-győztes a Győr. - Fotó: Facebook

A papírformának megfelelően a Győr könnyedén átlépett szombaton a Kristiansand együttese felett, Görbicz Anitáék 31-22-re nyertek a norvég csapat ellen. A másik ágon a Rosztov egy jóval keményebb meccsen harcolta ki a döntőbe jutást, az oroszok végül két góllal, 27-25-re verték a Metz együttesét, vagyis végül összejött az álomfinálé.

A helyosztók szorzói - 1x2    
Mérkőzés 1 x 2
Kristiansand-Metz 3.40 9.50 1.49
Győr-Rosztov 1.26 11.50 5.30

Amit felvázoltunk szombaton, az be is igazolódott, az ETO könnyedén átlépett elődöntős ellenfelén. A kisalföldiek már a szünetre olyan előnyre tettek szert (18-8), hogy a második félidőben lazábban játszhattak. Danyi Gáborék tudatosan vettek vissza a szünetet követően a tempóból, aminek köszönhetően volt egy rosszabb szakaszuk, de ez a lényegen nem változtatott, a Győr zsinórban harmadjára játszhat BL-döntőt.

A finálét tehát voltaképp kipihenten várhatja a magyar csapat, és az szintén pozitívum, hogy a gárda valamennyi mezőnyjátékosa (!) gólt lőtt az elődöntőben, így, akiben volt is esetleg valami görcsösség ezen a téren, az is felszabadulva várhatja a finálét. Kivéve Jana Kendlíkovát, akinek kiújult a combhajlító-sérülése és valószínűleg nem lép pályára a döntőben.

Azon a meccsen, ahol az ellenfél a Rosztov lesz, amelynek a mesterért, Ambros Martínt, senkinek sem kell bemutatni. A spanyol tréner egy éve hagyta ott a Győrt, épp egy triplázást követően, és pont ő ronthatja el azt, hogy az ETO ismét triplázzon és tökéletes, veretlenül megvívott szezont produkáljon. Ugyan a BL-döntőt követően hátra még egy Győr-Mosonmagyaróvár bajnoki találkozó, de ott borítékolható, hogy nem kap ki az ETO.

unibet

Visszatérve a fináléra, a szombatinál jóval keményebb meccs vár a Győrre, hiszen egyrészt ugye Martín jól ismeri az ellenfelet, másrészt gyakorlatilag az orosz válogatott vár a csapatra, kiegészítve egy-két világsztárral. Ennek ellenére a bukmékereknél toronymagas favorit az ETO, amivel nagyjából egyet is értünk, de ilyen szorzón nem fogadnánk a magyar kirakatcsapatra.

Véleményünk szerint az érték az underban lehet, még pedig azért, mert a Rosztov borítékolható, hogy arra törekszik majd, hogy megállítsa a sebesvonatot, mivel más különben nincs esélye az oroszoknak. A bukik 53,5-nél húzták meg a gólok számának határát, ami egy nagyon jól belőtt line, de szerintünk van esély, hogy ez alatt maradjanak a felek.


A bronzmérkőzésen a Kristiansand és a Metz csap össze, ahol egyértelműen a franciák az esélyesebbek, meglepő volna, ha végül nem jönnek össze számukra a bronzérem. Már háromesélyben is remek oddsot kapunk rájuk, így ezen opció megjátszása megérhet egy misét.

 

Szerinted összejön a tökéletes szezon a Győrnek?