Premier League

A City vagy a Liverpool lesz a bajnok?

  • Tomihmv
megosztom

A Premier League legfontosabb kérdésére a szezon utolsó fordulójában kapunk választ. A City az esélyesebb.

Vagy Sterlingék vagy Van Dijkék örülhetnek vasárnap. - Fotó: sportinglife.com

Papíron elképesztő izgalmak várnak ránk vasárnap délután az angol bajnoki címet illetően, de gyakorlatilag csak és kizárólag addig lesz érdekes ez a versenyfutás, amíg a Manchester City meg nem szerzi a vezetést. Mert ha Pep Guardiola alakulata előnyre tesz szert a Brighton otthonában, akkor borítékolható, hogy nem engedi ki kezéből a győzelmet és az aranyérmet.

A bajnoki cím szempontjából fontos mérkőzések    
Mérkőzés 1 X 2
Brighton-Manchester City 15.00 9.00 1.12
Liverpol-Wolverhampton 1.33 5.50 7.50
A tipp azonnali megjátszásához kattints az oddsra!

 

 

 

 

 

A City mellett szól az is, hogy a Brighton az elmúlt héten kiharcolta bennmaradását a Premier League-ben, így kiengedhet. Mindemellett borzasztó pocsék formában van - zsinórban kilenc tétmeccse nyeretlen, és ezeken mindössze két gólt tudott rúgni -, ráadásul mondanunk sem kell, hogy mekkora minőségbeli különbség van a felek közt, illetve csak Fernandinho és De Bruyne a sérült a vendégeknél. Arról már nem is beszélve, hogy mióta a Brighton feljutott az élvonalba, négyből négyszer kapott ki a Citytől.

[2782324] 2019-05-12 16:00:00 Brighton & Hove Albion - Manchester Cityx;

A Liverpoolra pedig lényegesebben kemény feladat vár, hiszen a ponthátrány ledolgozása (pontegyenlőség esetén a gólarány számít, ami a Citynek jobb és jobb is marad, mivel pontegyenlőség csak akkor fordulhat elő, ha a City kikap, míg a Liverpool döntetlent játszik) mellett egy igazán karakán együttessel, nevezetesen a Wolverhamptonnal játszik.

A Farkasok az idei szezonnak ugyan újoncként vágtak neki, de a nyári igazolásoknak köszönhetően borítékolható volt, hogy nem lesznek kiesési gondjaik. Sőt, már az is biztossá vált, hogy hetedik helyen végeznek, ami akár Európa Liga indulást is eredményezhet, ha az FA Kupa fináléját a Manchester City nyeri meg a Watforddal szemben.

Sérültjük ráadásul nincs, vagyis teljes kerettel vehetik fel a harcot a fáradt, és elég sok maródival - Keita, Firmino, Lallana biztosan nem játszik, Henderson, Robertson, Oxlade-Chamberlain és Szalaha játéka kérdéses - bíró Liverpoollal.

Ki nyeri az angol bajnokságot?    
Csapat Odds
Manchester City 1.10
Liverpool 7.00

Fogadásügyileg nagyon nehéz a dolgunk, mivel óriási a tét és az eredménykényszer, így érthető, hogy egyik szorzóban sincs érték, ráadásul az 1-0-s győzelem is ugyanúgy három pontot ér, mintha bármely fél parádés, mondjuk 5-1-es sikerrel abszolválná a hétvégét. Érdemesebb lesz tehát élőben próbálkozni, főleg úgy, hogy az egyik helyszínen lévő mérkőzés eredménye mennyire befolyásolhatja a másikét.

Összességében, ahogy egy korábbi cikkünkben is ecseteltük, szerintünk végül a Manchester City lesz a bajnok, de kíváncsiak vagyunk a ti véleményetekre is:

Szerintetek ki lesz az angol bajnok?

 

 

 

 

 

[2782329] 2019-05-12 16:00:00 Liverpool - Wolverhampton Wanderersx;
megosztom