Női kézi BL

Ezt az elődöntőt csak a Győr ronthatja el

  • Tomihmv
megosztom

Ha félvállról venné az elődöntőt a Győr, akkor sem kellene, hogy gondot okozzon számára a Kristiansand együttese.

Amoriméknak kötelező a fináléba jutás. - Fotó: ehfcl.com

Végre eljött ez a hétvége is! Szombaton az elődöntőket, míg vasárnap a helyosztókat rendezik a női kézilabda Bajnokok Ligája Final Fourjában, amelynek ezúttal is a Papp László Budapest Sportaréna ad otthont, és az elmúlt évekhez hasonlóan újfent a Győr sikeréért szoríthatunk.

Az elődöntő szorzói - 1x2    
Mérkőzés 1 x 2
Kristiansand-Győr 9.00 15.00 1.12
Metz-Rosztov 2.10 8.00 2.10

Az első napon a döntőbe jutás tehát a tét és a Győrnek nem kellene, hogy gondot okozzon, hogy sikerrel abszolválja ezt az akadályt. Az ETO ellenfele ugyanis az a Kristiansand lesz, amelyet idén oda-vissza (33-29-re itthon, 33-26-ra idegenben) legyőzött, így ezen a félig-meddig semleges helyszínen sem kellene, hogy gondot okozzon a norvég együttes legyőzése.

A két magyar-siker mellett fontos kiemelni, hogy a Győrnél Nora Mörk és Fodor Csenge is felépült, akik azon találkozókon nem játszottak, így a két fél közti differencia tovább nőhet. Még úgy is, hogy Danyi Gábor, a kisalföldiek mestere, nem számít szép meccsre és sok futásra a találkozót illetően, továbbá szerinte el kell felejteni az előbb említett két találkozót.

Szerintünk viszont olyannyira az ETO-nak áll a zászló - amely csapat menetközben ugye a Magyar Kupát és az NB I-et is behúzta -, hogy nagyon jó esélye van arra, hogy megcsinálja a bukmékerek által felállított 5,5 gólos hendikepet, azaz hatgólos sikerrel jusson be a fináléba. Még akkor is összejöhet ez a különbség, ha nem pörögne maximális sebességen a csapat, illetve a kulcsjátékosok döntő többsége idő előtt leülne pihenni a másnapi finálé miatt.

unibet

A másik elődöntő már jóval izgalmasabbnak ígérkezik, amely gyakorlatilag beillik a 2018-as női kézilabda Európa-bajnokság fináléjának visszavágójának, hiszen a Metznél nyolc francia Eb-győztes, míg a Rosztovnál hét orosz Eb-ezüstérmes lép pályára.

A szezon során ez a két fél is összemérte tudását, és meglepetésre mindkétszer a franciák nyertek, idegenben 29-25-re, míg hazai pályán 26-18-ra páholták el az oroszokat. Ennek ellenére, semleges pályán, szerintünk teljesen háromesélyes találkozóra kerül sor, amit a bukmékerek is érzékeltetnek szorzóikkal. Ezen a meccsen talán az underre lehet érdemes fogadni, még úgy is, hogy a bukik 51,5-ös határt lőttek be a találkozót illetően.

 

Szerinted melyik két csapat játssza a finálét?

 

megosztom