Tenisz

Ritkán veretjük el így Federert, de most indokolt

  • Cesc18
megosztom

Viszonylag kevés esélyt adunk a svájci zseninek a Dominic Thiem elleni madridi negyeddöntőben.

Pénteken a negyeddöntős összecsapásokkal folytatódnak a küzdelmek Madridban. Igen patinás párharcok jöttek össze, a top 10 kiemeltből hét eljutott idáig és egy bizonyos Stan Wawrinka az egyedüli nem kiemelt a versenyben maradt mezőnyben. A svájcira a negyeddöntőben Rafa Nadal vár, a mi fantáziánkat azonban jobban megmozgatja Roger Federer és Dominic Thiem mérkőzése. 

Fogadás a továbbjutóra    
Roger Federer Dominic Thiem
2.90 1.40

Viszonylag ritkán fogadhatunk ilyen magas szorzón a 20-szoros Grand Slam-bajnokra, ha pedig kivesszük a Rafa Nadal és Novak Djokovics elleni meccseit, akkor pláne komoly kutatómunkára lenne szükség, hogy találjunk egy meccset, ahol ilyen szinten esélytelennek tartották a bukmékerek. Tegyük gyorsan hozzá, hogy teljesen indokolt a bukik oddsszabása, hiszen Thiem személyében a mezőny egyik legjobb salakjátékosával találkozik. 

Az osztrák ráadásul azon kevés teniszezők egyike, aki pozitív (3-2) mérleggel büszkélkedhet a helvét zseni ellen.

Legyőzte Federert három éve salakon Rómában, majd néhány hónappal később nem kis meglepetésre Stuttgartban füvön is. A legutóbbi meccsük pedig az idei Indian Wells-i döntőhöz kötődik, amelyen Thiem ugyancsak borítani tudta a papírformát. 

Tudtad?

Ha a hatharom.com linkjén keresztül regisztrálsz az Unibetre, akkor exkluzív 3.000 HUF értékű ingyenes fogadásban részesülsz. Részletekért klikk ide!

Nem olyan meglepetés tehát, hogy ilyen egymás elleni múlttal salakon ekkora favoritnak tartják az előző két kiírásban Madridban döntőző osztrákot. 

Federernek már tegnap Gael Monfils ellen is erősen rezgett a léc, hiszen hiába nyerte 6-0-ra az első szettet, a másodikat bukta, a harmadikban pedig brékhátrányba került. Sőt, két meccslabdát is kellett hárítania, és bizony megköszönheti a franciának, akinek az egyikben reális esélye volt, de elszúrta. Meccs előtt sem értettük, hogy mire fel Federer óriási favorizálása...

Thiem viszont magabiztosan oldotta meg a Fabio Fognini elleni derbit. Tökéletes szervajátékot mutatott be az osztrák, az egész meccsen mindösszesen egy bréklabdát kellett hárítania. 

A sógorok ásza Barcelonában nagyon jó neveket vert szettveszteség nélkül, mit ne mondjuk, Rafa Nadal is az útjába került, de a salakkirályt is 6-4, 6-4-re zúzta le. Ugyan Madridban a rajtja döcögősen sikerült, de erre mi is felhívtuk a figyelmet, hogy a bivaly szervás Reilly Opelka képes lehet kellemetlenkedni. 

Összességében borzasztóan egyben van Thiem játéka, és ahogyan a korábbi években, a salakszezonban mentálisan is rettentően erős. 

Federer elég bizonytalanul játszik, ráadásul a szeles idő sem kedvez neki.

Monfils ellen is szenvedett, alapból nem szereti a szelet, ha ehhez még salak tárul, az pedig végképp a legrosszabb kombináció a számára. Ma délutánra 15-20 km/h-s szelet jósolnak, ami elég nagynak számít, így az is meglepő lenne, ha egyáltalán szorossá tudná tenni a meccset. 

Fogadás szempontjából Thiem győzelmében már nincs érték, a kezdeti 1.60-ról ugyanis 1.40 körülre esett le. A 2-0 dupla pénzért alacsonyabb téttel viszont nem mutat rosszul, ám ami ennél is tetszetősebb, a Thiem -3.5-ös hendikep vagy ennek a biztonságibb változata, a -2.5, amire az Unibeten zseniálisan jó, 1.70-es oddsot kapunk. 
 

  • Game Hendikep - Thiem -2.5 @ 1.70    
unibet

 

megosztom