Bundesliga

Ezen az oddson be kell húzni a Sasokat

megosztom

A Frankfurt remekül helyt állt a Chelsea ellen, de végül büntetőkkel kizúgott az EL-ből. A maradék meccseken kötelező számukra a győzelem.

Jovic ismét bizonyította rátermettségét. fotó: Twitter

A Bundesliga utolsó előtti fordulóját  a Frankfurt-Mainz regionális rangadó zárja, amely 29 év után az első olyan meccs, amely a 33. körben nem egy időben zajlik majd a szombati találkozókkal.

1X2    
Frankfurt Döntetlen Mainz
1.61 4.20 5.25
A tipp azonnali megjátszásához kattints az oddsra!

Az Eintracht nem a legjobb szájízzel érkezik, hiszen csütörtökön egy hajszál választotta el a bravúrtól, hogy 39 év után újra nemzetközi kupadöntőt játszhasson. Ugyan a büntetőpárbajban alulmaradtak, de szégyenkezni semmiképp nem kell, hiszen végig meccsben voltak a lényegesen erősebb Chelsea-vel.

A Sasok tehát már csak a Bundesligára koncentrálhatnak, a gárdának ott kell kivívnia a BL-indulást. "Sajnos nem jött össze a döntő, természetesen csalódottak vagyunk. Nem érdemeltük meg, hogy kiessünk.

Mindezek ellenére mindenki büszke lehet ránk, a csapat mindent megtett. Örülök, hogy itt lehetek edző.

- nyilatkozta Adi Hütter, a Majna-partiak trénere, aki joggal lehet büszke fiaira, akik ne felejtsük, hogy a csoportkörben rekordot döntöttek zsinórban hat győzelmükkel.

Vasárnapi ellenfelüket nem is lehet egy lapon emlegetni a Chelsea-vel. A Mainz már bebiztosította a helyét a következő idényre is, mégsem nevezhetjük sikeresnek az évet, amely leginkább a túlélésről szólt. Elég beszédes az utóbbi 10 idegenbeli meccsük eredménye, amely remekül szemlélteti, mennyire szenvednek az Opel Arenától távol.

Nagy kérdés, hogy Hütter milyen felállást és kezdőcsapatot választ a rendkívül megterhelő 120-perces EL-összecsapás után. Tartalékolni mondjuk már nincs sok értelme, hiszen mindössze két meccs van a szezonból és indulhat a nyaralás. Ami jó hír, hogy Haller már újra egészséges, aki a mindent eldöntő büntetőt kihagyó Paciencia kárára térhet vissza. Jovic és Rebic játéka még kérdéses, Rode pedig kisebb sérülés miatt biztosan nem játszik. Sandro Schwarz sincs könnyű helyzetben, hiszen kisebb seregnyi sérülttel kell dolgoznia.

[2803989] 2019-05-12 18:00:00 Eintracht Frankfurt - Mainz 05x
[2803989] 2019-05-12 18:00:00 Eintracht Frankfurt - Mainz 05x;5

Tudtad?
 

 • Haller visszatérése kulcsfontosságú lehet a Frankfurtnak – vele két gólt és 1.8 pontot átlagoltak meccsenként, nélküle azonban csak egy gólt és egy pontot hoztak
   
 • A Sasok legjobb góllövője Jovic, aki 17-nél jár, azonban a 28. meccsnap óta nem sikerült betalálnia
   
 • Az amerikai válogatott, Timothy Chandler a 32. fordulóban lépett először pályára a szezonban elhúzódott térdproblémái miatt
   
 • A 13 találatnál járó Mateta beérheti vagy akár megdöntheti a 15 gólos klubrekord szezont, amelyet eddig Schürrle (2011) és Okazaki ért el (2013)
   

Igazából egy dolog szól a Mainz mellett, a Frankfurt EL-búcsúja, de könnyen lehet, hogy ez nem negatívan, hanem extra motivációként csapódik majd le. Hütter csapata a feltorlódott tabellán ha el akarja csípni a BL-indulást érő negyedik helyet, akkor nem hibázhat és szerintünk nem is fog.
 

 

[2803989] 2019-05-12 18:00:00 Eintracht Frankfurt - Mainz 05x;

 

megosztom