Európa Liga

Durván leírják a bukik a Frankfurtot, de jogosan?

  • gb1
megosztom

Az 1-1-es odavágó után a Sasok garantált, hogy Londonban sem fogják olcsón adni a tollukat.

A jelen és a jövő világsztárja, Hazard és Jovic. fotó: bundesliga.com

Csütörtökön az Európa Liga elődöntőjében a sorozatban még veretlen Chelsea a Frankfurtot fogadja. Az első mérkőzésen döntetlent játszottak a felek, amely elég volt az oddsmestereknek arra, hogy totálisan leírják a német csapatot. A londoniak továbbjutására 1.18-at, míg a vendégekére 4.50-et fizetnek jelenleg, ami nem biztos, hogy teljesen jól lett belőve.

1X2    
Hazai Döntetlen Vendég
1.36 5.25 9.50
A tipp azonnali megjátszásához kattints az oddsra!

Persze vitathatatlan, hogy komolyabb játékosgarnitúrával és múlttal rendelkezik a Chelsea, de az idei nemzetközi kupakiírások már annyi meglepetést hoztak, hogy semmin nem csodálkoznánk. Nyilván a bukik nem ez alapján, hanem objektíven, a háttérinfók és a statisztikák alapján szabják ki a szorzókat és line-okat, de akkor is kicsit túlméretezettnek tűnik.

Csak az a statisztika magában, hogy 

a Frankfurt az eddigi 23 EL-meccséből 16-ot megnyert, 5 alkalommal ikszelt és csak kétszer kapott ki

máris árnyalja kissé a képet. Persze azt láthatjuk, hogy a Sasok nincsenek a legjobb formában, amit minden bizonnyal a kettős terhelés okoz. A hétvégén 6-1-re kaptak ki a közvetlen rivális Leverkusentől, ami könnyen lehet, hogy veszélybe sodorja a BL-indulásukat is. Persze a teljes fókusz ezen a sorozaton van most, hiszen évtizedek óta nem voltak ilyen magasságokban. A Benfica ellen már megcsinálták a csodát természetesen most is erre készülnek.

Eintracht Frankfurt#germany-eintracht_frankfurt#5
Tudtad? Mindketten egy alkalommal húzták be eddig a sorozatot - a Frankfurt 1980-ban nyerte meg az UEFA-kupát, a Chelsea pedig 2013-ban az EL-t

Fontos hiányzó mindkét oldalon lehet - Sarri a sokat szenvedő Kantét, Rüdigert és Hudson-Odoit kénytelen mellőzni, míg Hütternél a legnagyobb kérdés, hogy Haller kezdeni  tud-e majd. Érdekesség, hogy a Chelsea védői, Christensen és Rüdiger is Bundesliga nevelés. A Sasok akiben igazán bízhatnak, az Jovic, aki kilenc gólnál jár az idei EL-ben, ami csak egyel kevesebb, mint a jelenleg vezető Giroud-nak van.

[3010122] 2019-05-09 21:00:00 Chelsea - Eintracht Frankfurtx

Íme a mesterek szavai.

Maurizio Sarri - Chelsea

"A cél a döntő kiharcolása és persze annak megnyerése. Úgy érezzük, hogy megérdemeljük ezt a trófeát, de nem lesz egyszerű dolgunk, hiszen egy elég veszélyes csapat ellen játszunk. Ahogy az első meccsen is láthattuk, a Frankfurt dinamikus és nagyon agresszív egyben - főleg a kontráikkal kell vigyáznunk."

Adi Hütter - Frankfurt

"Mindent bele fogunk adni 90 percen keresztül, hogy eljussunk Bakuba. Amikor ilyen sokáig jutsz egy sorozatban, természetesen a döntő a célod - ehhez tökéletes teljesítményre lesz szükségünk. A játékosoknak nem kell extra motiváció - amikor kisétálsz a gyepre a Stamford Bridge-en az bőven elég motiváló erő."


Összességében persze nehéz nem a Kékeket favorizálni - a Chelsea két hónapja nem kapott ki otthon, veretlen a sorozatban és a kincset érő idegenbeli gólt is megszerezte. Ráadásul a jellemzően nagyon kevés gólt kap hazai pályán - az EL-ben mindössze 0.38 xG-t tudtak felmutatni ellenfeleik Londonban.

Az is tény, hogy a Frankfurt az utóbbi 15 tétmeccséből csak két alkalommal maradt gól nélkül, így az @1.80-ra szabott gól-gól opció ismét hordozhat value-t. Nagyon nagy gólzáport amúgy nem várunk és a háromesélyes fogadásra szabott hatalmas különbség miatt az alábbi tippet érezzük még játszhatónak.

 

  • Ázsiai hendikep Frankfurt +2.0 @1.430    

 

[3010122] 2019-05-09 21:00:00 Chelsea - Eintracht Frankfurtx;
megosztom