Darts

Soha nem látott izgalmak a hajrában? - Jöhet a matek!

megosztom

Az alapszakasz utolsó előtti állomása jön a Premier League-ben és még semmi sem dőlt el.

Csütörtök este Sheffieldben az Unibet Premier League 15. fordulójára kerül sor avagy az alapszakasz utolsó előtti állomásához érkezett a sorozat. Ideje egy kicsit matekozni, hiszen a PL-történetének egyik legizgalmasabb végjátéka előtt állunk. 

Borzasztó nyitott a csata a rájátszásért, amíg Rob Cross és Michael van Gerwen az alapszakasz győzelemért hajt, addig mögöttük James Wade, Mensur Suljovic, Daryl Gurney és Gerwyn Price foga is az egyik londoni repjegyre fáj. De vajon kik kaparintják meg? 
 

Kezdődhet a matek!


Először is tisztázzuk le, hogy azonos pontszám esetén mit vesznek figyelembe

  • legarány
  • hátsó pályáról megnyert legek száma (LWAT)
  • tornaátlag


Jelenleg Wade és Suljovic tartózkodik a vonal felett, méghozzá 17-17 ponttal. Előbbi kifejezetten jó helyzetből várja a végjátékot, ugyanis a +18-as legaránya sokkal jobb, mint a riválisainak, ráadásul csütörtökön a rájátszásról már biztosan lecsúszó Michael Smith-szel meccsel. Az osztrákra vár a legnehezebb feladat, hiszen hiába áll jelenleg rájátszás helyen, az utolsó két fordulóban a Van Gerwen - Cross duóval kell farkasszemet néznie. 

Tudtad?

Ha a hatharom.com linkjén keresztül regisztrálsz az Unibetre, akkor exkluzív 3.000 HUF értékű ingyenes fogadásban részesülsz. Részletekért klikk ide!

A vonal alatt Gurneyt és Price-t találjuk, előbbinek 1, utóbbinak 2 pont a lemaradása. Ők éppen egymás ellen játszanak majd Sheffieldben, míg az utolsó fordulóban Gurneyre Smith, Price-ra pedig Wright vár, tehát két olyan játékossal találkoznak, akik a play-offról lemaradtak. 

Ebben a négyes csatározásban simán elképzelhető, hogy végül a hátsó pályáról megnyert legek száma dönt majd...

Ami Cross és Van Gerwen csatáját illeti, ez egyrészről megy a presztízsért, másrészről a ligaelsőségért járó 25 ezer angol fontért. A holland a 2013-as csatlakozása óta mindig az első helyen jutott be a rájátszásba. Mivel az alapszakasz során Cross-szal már nem játszik, így innentől nem a saját kezében van, hogy megszakad-e ez a példátlan sorozata vagy sem. 

Az angolra valamivel nehezebb feladat vár, hiszen Suljovic mellett Wade-del is meg kell mérkőznie, míg Van Gerwen az osztrák mellett Wrighttal méri össze még a tudását. Cross-nak valószínűleg az sem lenne jó, ha azonos pontszámmal végeznének, ugyanis jelenleg minden fontos mutatóban jobban áll a holland. 

unibet


Összességében minden játékos számára minden meccsnek tétje van, hiszen például a 8. és 9. hely nyereményei között 15 ezer angol font a különbség.

 

Szerinted, kik jutnak be a rájátszásba?
megosztom