Tenisz

Nem szolgált rá a belga, hogy ennyivel esélyesebbnek tartsák Fucsovicsnál

  • Cesc18
megosztom

A magyar játékos kedden az egykori top 10-es David Goffin ellen debütál a madridi salakpályás Mastersen.

Kedden Fucsovics Márton is bemutatkozik Madridban, méghozzá az egykori top 10-es, jelenleg világranglista-23. David Goffin ellen. 

Fogadás a továbbjutóra    
David Goffin Fucsovics Márton
1.54 2.48

A magyar játékos a salakra két év után visszatérő Roger Federer negyedébe került, azaz, ha legyűri a belgát, majd pedig az Andreas Seppi - Gael Monfils meccs győztesét, akkor a nyolcaddöntőben randevúzhat a svájciak legendájával. 

Nem éppen egy könnyű sorsolás, de legalább sem Goffin, sem Monfils nincs élete formájában, Federer pedig salakon terített betli. Szóval akár még reménykedhetünk is abban, hogy Fucsovics egy szép meneteléssel debütál Madridban. 

Fucsovics kedden debütál a madridi Mastersen. - Fotó: ATP

Ez ugyanis az első alkalom, hogy Marci pályára lép a spanyol Mastersen. A hangolódása felemásnak mondható, hiszen múlt héten Münchenben két önbizalomnövelő győzelmet egy meccslabdáról elveszített negyeddöntő követett. 

Meccslabdáról elveszíteni egy meccset mindig fájdalmasabb, de egy baráttól kaptam ki és az pozitív, hogy megvan a játékom, jól megy a tenisz. Mindenképp pozitív hét volt. 

- olvasható Fucsovics Facebook-oldalán. 

Véleményünk szerint is inkább pozitív, mint negatív hét volt ez a magyar játékos számára. Hideg, esős, nehéz körülmények között tudott két értékes győzelmet aratni és egy olyan jó salak játékos ellen tudott nüanszokra kerülni a továbbjutáshoz, mint Marco Cecchinato. 

Tudtad?

Ha a hatharom.com linkjén keresztül regisztrálsz az Unibetre, akkor exkluzív 3.000 HUF értékű ingyenes fogadásban részesülsz. Részletekért klikk ide!

Nem gondoljuk, hogy ez a meccslabdáról elveszített meccs bármilyen negatív hatással is lesz Fucsovics Goffin elleni találkozójára. 

Egyaránt megvan Marcinak a hite, a játéka és a fizikális állapota ahhoz, hogy Madridban is minőségi teniszt lássunk tőle. 

Goffin nem tűnik verhetetlen ellenfélnek, a 28 éves belgának tavaly több sérülése is volt és egyelőre ez kihatással van az idei szezonjára. 

Vannak jobb pillanatai, amikor megtalálja a ritmust és érzi a játékot, de összességében elég súlytalan és nincs benne az az átütőerő, ami a top 10-es időszakában jellemezte. 

Múlt héten Estorilban is meglehetősen hullámzóan játszott, nem állt messze attól, hogy egy Malek Jaziritől kikapjon, pedig a tunéziai nem egy salakpályás zseni. 

unibet

Fucsovicsnak nem lesz ismeretlen a belga, miután tavaly a Davis Kupa keretén belül meccseltek egymással. Akkor Belgiumban, fedett kemény pályán Goffin örülhetett, viszont csak négy szettben tudott nyerni egy olyan Marci ellen, aki előtte két igen hosszú meccset vívott. 

Marci nem azaz ijedős típus, sőt kifejezetten szereti az ilyen meccseket, amikor egy nevesebb ellenfél áll vele szemben.

A madridi körülmények kifejezetten feküdhetnek a magyarnak, ne felejtsük el, hogy tavaly magaslati körülmények között nyerte meg a genfi salakos tornát. A gyorsabban szálló labda mindenféleképpen kedvez a játékának. 

Az értéket mi Fucsovics oldalán látjuk, Goffin nem igazán szolgált rá, hogy ennyivel esélyesebbnek tartsák. +1.5 szettel megtámogatva 1.57-ért fogadhatunk Marci győzelmére, illetve ugyanennyit fizet a    arra, hogy legalább 11 játékot nyer. 

Te mit vársz Fucsovicstól Madridban? 
megosztom