Jégkorong

A feljutás elúszott, immáron a bennmaradás a tét

  • Tomihmv
megosztom

A két vereséggel rajtoló magyar jégkorong-válogatott számára sorsdöntő meccs következik csütörtök reggel.

Immáron a bennmaradás a tét válogatottunk számára. - Fotó: MJSZ

Sokan abban reménykedtek, hogy két mérkőzést követően minimum három, de inkább négy, öt vagy hat ponttal áll majd a divízió 1/A jelű világbajnokságon a magyar jégkorong-válogatott és a végjátékban lehet esélye a feljutás kiharcolására. Azonban a mieink a nyitónapon Dél-Koreától 5-1-re, majd a második fordulóban Fehéroroszországtól 3-1-re kaptak ki, így pedig immáron nem a feljutás, hanem a bennmaradás a tét, vagyis a Litvánia elleni találkozó óriási téttel bír.

1X2    
Magyarország Döntetlen Litvánia
1.33 6.52 5.50

Az első meccsen pocsékul játszottak Galló Vilmosék, majd keddre összekapták magukat, de ez sem volt elég a pontszerzéshez. Arra a játékra azonban lehet és kell is építeni a folytatásban.

"Nagyot léptünk előre, hiszen nagyon jól kezdtük a meccset, egy erősebb ellenféllel szemben tudtunk uralni a játékot. A furcsa gól után sem tértünk le az útról, azt a tervet sikerült megvalósítani, hogy hatvan percig keményen dolgozva az eltervezettek szerint játsszunk, de sajnos azt nem, hogy kritikus helyzetekben betaláljunk. A kettős hátrányból kapott találat nehézzé tette a sorsunkat, de az pozitív, hogy akkor sem álltunk meg, lőttünk egy gólt, és próbálkoztunk tovább tisztességgel. Úgy, hogy nem tudtunk többet lőni, ebben a meccsben ennyi volt. A góllövésben kell előrelépnünk, több olyan helyzetet kell kialakítani, amiből lehet valamilyen lehetőség, forgalom van a kapu előtt, érkezünk a kipattanókra, csúnya gólokat szerzünk" - nyilatkozta a meccs után Majoross Gergely, megbízott szövetségi kapitány.

pinnacle

A csütörtöki ellenfél az a Litvánia lesz, amely friss feljutóként szerepel ebben a csoportban és nem is lehet más célja, mint megragadni a divízió 1/A-ban. Az első meccsükön jól mentek a litvánok, nyolc perc után kettővel is vezettek a fehéroroszok ellen, végül mégis egy találattal kikaptak. Ezt követően a házigazda kazahok ellen meccselnek szerdán, ahol abszolút esélytelenek, de nem szabad őket egy karlegyintéssel elintézni. Még akkor sem, ha a keretben sok a juniorkorú játékos, illetve a felkészülésük sem volt zökkenőmentes.

20190425163012

A két fél az elmúlt években rendre az olimpiai kvalifikációkon futott össze, legutóbb a 2016-oson találkoztak egymással, akkor 4-0-ra nyert válogatottunk. Azonban azon találkozóból messzemenő következtetést felesleges levonni, az viszont előnyünkre válhat, hogy egy nappal többet pihentünk a mérkőzésre.

Arra a meccsre, amely mindkét válogatott életében sorsdöntő lesz, hiszen, aki ott alulmarad, az szinte borítékolható, hogy jövőre a harmadosztályban találja magát. Ez részünkről óriási szégyen lenne, így borítékolható, hogy Majoross Gergelyék feltüzelik a csapatot.

A bukmékereknél egyébként toronymagas, két, két és félgólos favoritnak számítunk, ám erre mi nem fogadnánk, hanem inkább a gólokra tennénk némi kis aprót. Abból is arra, hogy hatnál kevesebb (ázsiai gólos fogadás, ami azt jelenti, hogy nulla, egy, kettő, három, négy vagy öt gól esetén nyertes a tippünk, hatnál a feltett tétünk visszajár, míg vesztes hét vagy több gól esetén lenne) találat születik, ami egy ilyen horderejű meccsen abszolút nem volna meglepő.

  • Kevesebb, mint 6 gól (ázsiai gólok) @ 1.75    
[2902265] - x;
megosztom