Bajnokok Ligája

Már idegenben is meglepheti az Ajax a Tottenhamet

  • Tomihmv
megosztom

Ennél kedvezőbb helyzetből nem is várhatná az Ajax a Tottenham elleni, idegenbeli BL-elődöntőjét.

Már idegenben is meglepheti az Ajax a Tottenhamet. - Fotó: Twitter

Kedden a Tottenham-Ajax mérkőzéssel megkezdődik a Bajnokok Ligája elődöntőinek első felvonása. A találkozót a holland csapat várja jobb helyzetből, amely, ha ki tudja használni az előtte álló lehetőséget, akkor nagyon közel kerülhet a finálétól.

1X2    
Tottenham Döntetlen Ajax
2.60 3.40 2.90

Mindez annak köszönhető, hogy az angolok meglehetősen nehéz helyzetből várják az odavágót. Nincsenek ugyanis jó passzban, az elmúlt négy meccsükből hármat is elbuktak és csak egyet tudtak megnyerni, azt is a kiesőjelölt Brighton ellen, a 88. percben egy jól eltalált lövéssel. Ez pedig azt jelenti, hogy a hétvégi főpróbájukon, az eddig bevehetetlennek hitt új stadionjukban, kikaptak a nem túl acélos West Hamtől.

A forma mellett a hiányzók mennyisége és minősége is panaszra adhat okot a Spursnél. Pochettino mester ugyanis Lamela, Kane, Aurier, Sissoko és Winks szolgálataira sérülés, míg Szonra eltiltás miatt nem számíthat. Avagy a nagy négyesből csak kettő lesz hadra fogható, vagyis komoly szerkezeti módosításra lesz szüksége az argentin mesternek.

bet365

Ezzel szemben a hollandoknál minden rózsaszín. Bombaformában vannak, az elmúlt 15 tétmeccsükön 13 sikert (!), egy döntetlent és egy vereséget tudnak felmutatni. Ezen felül rápihenhettek a találkozóra, hiszen a holland szövetség az Ajax BL-meccse miatt a teljes hétvégi fordulót elhalasztotta.

Mindezeken túl Mazraoui felépült, így már csak Eiting az egyetlen hiányzója a vendégeknek, de ő nem is számít alapembernek, vagyis a lehető legjobb kezdőjét tudja felrakni a pályára Ten Hag mester. Arról már nem is beszélve, hogy a BL-rájátszásában az Ajaxnak pazarul megy idegenben (a Real Madridot és a Juventust is házon kívül sikerével ejtette ki), ráadásul a hazaiktól a Vertonghen, Sánchez, Alderweireld, Eriksen négyest kiváltképp ismeri, hiszen az amszterdami klubban pallérozódtak.

20190425163012

Ha pedig mindezekhez hozzátesszük azt, hogy az Ajaxon továbbra sincs nyomás (ki gondolta volna, hogy ez a csapat idáig eljut) és ez a Tottenham jelen helyzetében hazai pályán is könnyedén verhető, akkor nem kérdés, hogy a vendégekre fogadunk. No, de szigorúan csak +0,25-ös ázsiai hendikeppel, ami vendégsiker esetén teljesen nyerő, döntetlen esetén a fele tétünkkel nyerünk, a másik felét visszakapjuk, vagyis csak hazai siker esetén bukik.

[3010095] 2019-04-30 21:00:00 Tottenham Hotspur - Ajaxx;
megosztom