Premier League

BL-ért küzdő és kiesés ellen harcoló csapatokra fogadunk - tippek a PL-re

  • Tomihmv
megosztom

Szombaton a Tottenham-West Ham és a Southampton-Bournemouth mérkőzésekre fogadunk Angliában.

Újabb kötelező győzelem előtt áll a Tottenham. - Fotó: Twitter

Hat mérkőzést rendeznek szombaton a Premier League 36. fordulójában, ebből kettőn akadt meg a szemünk, méghozzá a Tottenham-West Ham és a Southampton-Bournemouth összecsapásokon.

Kezdjük az előbbi találkozóval. Papíron bármi benne van a pakliban, mivel londoni városi rangadóról beszélünk. Azonban, ha jobban megvizsgáljuk a találkozót, akkor igen csak a hazaiaknak áll a zászló.

A Tottenham ugyan kedden a Bajnokok Ligája elődöntőjének első meccsén az Ajaxot fogadja, ám egyszerűen Pochettino nem tartalékolhat arra a találkozóra. A Spurs még harcban van a harmadik helyért, ami az érem mellett BL-indulást érne. Perpillanat három egységgel visz a Chelsea előtt, de még három forduló hátra van és a hatodik helyezett Manchester United is lőtávolságon belül van.

Győzelmi kényszerben van tehát a Tottenham, de már egyre több játékosa bevethető, biztosan már csak az Aurier, Kane, Sissoko, Winks és Lamela ötös marad ki, hiszen Lloris, Janssen vagy Dier is felépült már.

A West Ham pocsék formában várja az összecsapást, utolsó négy meccséből csak egyen tudott pontot szerezni, mindemellett tele van sérülttel. A vendégeknél ugyan Wilshere visszatért, de nyolc (!) játékos, név szerint Jarmolenko, Carroll, Lanzini, Reid, Carlos Sánchez, Nasri, Chicharito és Cresswell is kimarad.

Ha mindezekhez hozzátesszük azt, hogy a Tottenham új stadionja bevehetetlen erődnek számít - a Spurs mind a négy meccsét megnyerte új otthonában, és ezeken még csak gólt sem kapott -, az ősszel idegenben is nyerni tudott a WHU otthonában, akkor a fentebb említettek mellett nem kérdés, hogy mely londoni alakulatra fogadunk szombaton.

bet365

A kombink másik meccse a Southampton-Bournemouth találkozó. A vendégek az elmúlt hétvégi, illetve a hétközi eredményeiknek köszönhetően elérték céljukat, három körrel a lefújás előtt eldőlt, hogy biztosan bennmaradnak. Ez már meglátszott egy hete is, amikor meglepetésre hazai pályán kaptak ki a már kiesett Fulhamtől.

Ezzel szemben a Southamptonnak még szüksége van pontra, pontokra, hogy bebiztosítsa magát, hiszen perpillanat hat egységgel a vonal fölött és ugye a hátralévő játéknapokon kilenc pontot lehet begyűjteni.

A Soton ugyanakkor roppant motivált mostanság, hétközben például ikszelt Watfordban, de hazai pályán nagyon jól megy neki, ahol a Fulham mellett a Wolverhamptont és a Tottenhamet is legyőzte mostanság, míg a Liverpooltól éppen csak kikapott. Hiányzója is csak kettő lesz biztosan, Obafemi és McCarthy, de egyikük sem számít alapembernek. A vendégeknél viszont nyolcan (!) is kimaradhatnak, hiszen Surman, Cook, Daniels, Francis, Diego Rico, Smith, Stanislas és Clyne is sérüléssel bajlódik.

Adott tehát egy jóval motiváltabb csapat, amely hazai pályán játszik egy olyan ellen, amelynek mindegy és tele van sérülttel. Már ez is elegendő lenne, hogy a Southamptonra fogadjunk, azonban a két fél egymás elleni - főleg a St Marry's-ben lejátszott - meccsei is erősen a hazaiak felé billentik a mérleg nyelvét. Ennek ellenére, mivel nem egy világverő együttesre fogadunk, és egy időben több olyan meccset is rendeznek, ahol a bennmaradás a tét, és a Sotonnak ez már egy iksszel is összejöhet, így a döntetlent is odarakjuk a hazai siker mellé.

hatharom.com
Tottenham-West Ham Tottenham
Southampton-Bournemouth Southampton vagy döntetlen
1.80 @ bet365
Fogadási határidő: szombat 13:30

megosztom