Férfi kézilabda

Nagyon magas hendivel megyünk a sokkolt Szeged ellen

  • mr.blonde
megosztom

Kevesebb, mint 48 órán belül újra pályára kell lépnie a Szkopjében sokkoló vereséget szenvedő MOL-Pick Szegednek.

Bár hiába gondolta sok szakértő a Szegedet az idei Bajnokok Ligája egyik (titkos?) favoritjának, a Tisza-parti alakulat csütörtök este gyakorlatilag megsemmisítő vereséget szenvedett a Vardar Szkopje otthonában.

Juan Carlos Pastor együttese a hajrára teljesen szétesett, így a macedón csapat 31-23-as, nyolcgólos előnyt épített fel a visszavágóra, vagyis a kölni négyes döntőbe kerülésért a magyar bajnoknak kisebb csodára lenne szüksége.

Bánhidi és a Szeged elhasalt Szkopjéban / EHF Champions League

A szegedi visszavágóra majd május 5-én vasárnap kerül sor, azonban szombaton még vár egy bajnoki találkozó is a címvédőre. A szkopjei meccs után kevesebb, mint 48 órával a biztos kieső, a tabellán 0 ponttal szerénykedő Vecsés látogat a Tisza partjára.

Nagy kérdés, hogy egy ilyen sokkoló vereség után mennyire lesz kedve ehhez a meccshez a szegedi játékosoknak, hiszen nem megbántva a vecsési alakulatot, a mostani ellenfél játékereje még a magyar élvonalhoz is kevésnek bizonyul.

A győztes kiléte így nem is lehet kérdéses, az egyetlen kérdőjel a gólkülönbség körül adódik.

A Bet365-nél +/-15.5 gólon húzták meg a határokat, amibe valószínűleg belekalkulálták a kevés pihenőt is.

A Szeged novemberben idegenben 19 góllal győzte le a Vecsést, így a 20 körüli különbség most is meglehet - egészen pontosan meglehetne, ha nem ilyenek lennének az előzmények. A BL miatt a Szeged biztosan tartalékolni fog, ráadásul mentálisan most biztosan meg vannak ütve Bodóék, ilyen esetekben pedig ritkán reagál úgy egy sztárcsapat, hogy agyonveri a jóval harmatosabb ellenfelét.

A Veszprém április elején három nappal a Sporting elleni visszavágót követően megkegyelmezett a Vecsésnek és csak 12-vel verte a sereghajtót, igaz, idegenben. A Tatabánya szintén idegenben 10-et rakott közé.

Összességében a Vecsés összesen két alkalommal nem tudott beleférni ebben a 15.5 gólos hendikep határba, Veszprémben 42-22-re, míg a Szegedtől 37-18-ra kapott ki.

A tapasztalatok alapján ez egy lötyögős mérkőzés lesz, ahol a Szeged egyetlen energiakockával sem fog többet felhasználni, mint ami a biztos győzelemhez szükséges. A Vecsésen semmi teher nincs, hétközben a Gyöngyös ellen pedig győzelmet ünnepelhettek a Ligakupában, szóval a hangulat is megfelelő lehet.

Könnyed játszadozást várok, ahol a különbség valahol 12-13-14 gól környékén meg is állhat, így a Vecsés +15,5 megérhet egy próbát - maximum közepes téttel.

 

Tipp: Vecsés +15,5@1.85    

bet365

 

megosztom