Kerékpár

Duplázós tippek a tavasz utolsó klasszikusára

  • Cesc18
megosztom

A dobogós helyeket sorra szállító Jakob Fuglsang vasárnapi révbe érhet a Liége-Bastogne-Liége versenyen.

Vasárnap rendezik a 105. Liége-Bastogne-Liége-t, ami az Ardenneki Klasszikusok utolsó felvonása és egyben ezzel zárul a tavaszi egynapos versenyek sora. Nem állunk rosszul az Ardennekben, hiszen az Amstelen Mathieu van der Poelnak köszönhetően leakasztottunk egy 4.75-ös oddsot, míg a La Fléche Wallonne-on nem sokon múlt, hogy ehhez egy 3.75 is csatlakozzon. 

Vasárnap ugyanúgy az emelkedők játsszák a főszerepet, ám a befutó miatt egy merőben más versenyre számíthatunk, mint a korábbi két Ardenneki Klasszikuson. A Liége útvonalán ugyanis változtattak, idén már nem a Cote de la Roche tetején húzták meg a célvonalat, hanem utána 15 km-rel. Ez pedig rettentő sokesélyessé teszi a versenyt, így a mi fejünkben is jó néhány név szerepel. 

A fogadóirodáknál a francia Julian Alaphilippe a favorit, aki szerdán megvédte címét a La Fléche Wallonne-on. Nagy szezonja van a Quick-Step sztárjának és az ő esélyein semmit nem rontott, hogy sík a vége. Nehéz lesz legyőzni, mert jó a sprintje, erős az emelkedőkön és borzasztó éles minden versenyen.

Legnagyobb kihívója az a Jakob Fuglsang, akivel nagyon egymásra találtak az Ardennekben. Az Amstelen együtt léptek meg a mezőnytől és ha nem szórakozzák el a végét, akkor ketten meccselhették volna le a győzelmet. A La Fléche Wallonne-on ugyancsak az ő csatájukat csodálhattuk meg a legendás Mur de Huy emelkedőjén. Fuglsang indított előbb, de nem tudta lerázni a francia riválisát, így be kellett érnie a második hellyel. 

Így is csodás, amit a dán tavasszal mutat, hiszen ő alapvetően több napos versenyeken tényező. Idén azonban olyan formában tekert a szezon eleje óta, hogy számítani lehetett rá, hogy ezeken a klasszikusokon ott lesz a végelszámolásnál. Ha még idevesszük a márciusi Strade Bianche második helyét is, akkor 

három klasszikuson állhatott fel a dobogóra, ami egészen parádés. 

A legtöbb szakértő szerint a Liége-n lehet a legjobb sansza a győzelemre, annak ellenére, hogy nem hegyi befutó a vége. A jelenlegi formájában ugyanis képes lehet meglépni a mezőnytől az utolsó kaptatók egyikén. Illetve az ő malmára hajthatja a vizet, hogy a 256 km-es távon közel 4000 méter szintet kell majd leküzdeniük.

Fuglsang bombaformában van és Alaphilippe-hez hasonlóan rettentően éles. Jó csapat veszi körül és nem fél támadni. Ha valakinek, akkor neki nem lesz érdeke, hogy nagyobb csoportból kerüljön ki a győztes, így szinte biztosan megkínálja majd a mezőnyt, ami sokaknak nagyon nem fog ízleni. 

Dupla pénzt fizet egy újabb dobogós helyezés, ami látva a formáját, elég jó befektetésnek tűnik.

Érdemes az underdogok között is még nézelődni, például az a Maximilian Schachman is tényező lehet, akinek szerdán szavaztunk bizalmat. A német srác is élete formájában teker és ha át tudja venni a támadásokat, akkor a végén az egyik leggyorsabb lehet. 

Adam Yates ugyancsak ott lehet a végelszámolásnál, a La Fléche Wallonne-on is jól mozgott egészen addig, amíg nem keveredett bukásba. Az idei formája alapján valószínűleg ő is meccsben lett volna Fuglsangékkal a győzelemért. Yates esetében egy top 10-re is 2.10-es oddsot kapunk, amit szintén nehéz elengedni. 
 

  • Fuglsang top 3 @ 2.00    
  • Yates top 10 @ 2.10    
unibet

 

megosztom