Német foci

A Revierderby dönt a bajnoki címről? Nem valószínű...

  • gb1
megosztom

A Schalke szívesen keresztbe tenne az ősi rivális Dortmundnak, de idén osztálykülönbség van a felek közt.

fotó: hatharom.com

A szombati Bundesliga-játéknap csúcsmeccse egyértelműen a Dortmund-Schalke - a Reviederby 94. alkalommal kerül megrendezésre. A tét ezúttal is óriási, hiszen a BVB 2012 óta vadássza az újabb Salátástálat és rég járt hozzá ennyire közel, míg a Schalke még négy körrel a bajnokság vége előtt sincs biztonságban.

A feleket jelenleg 42 egység választja el a tabellán, ami a valaha volt legnagyobb különbség a derbi kezdőrúgásakor.
1X2    
Borussia Dortmund Döntetlen Schalke 04
1.30 5.30 10.00
A tipp azonnali megjátszásához kattints az oddsra!

A bukik oddsai alapján a Dortmund toronymagas esélyese a meccsnek, amit ha behúz, akkor hét év eltelte után tudná oda-vissza verni a Királykékeket a ligában. Az előjelek elég jók - Lucien Favre fiai az utóbbi 6/8 bajnokijukat győzelemmel zárták és a Freiburg felett aratott 4-0-s sikerrel hangoltak a nagy meccsre. Ami azonban kissé árnyalja a képet, hogy az utóbbi hat egymás elleniből csak egyet nyertek meg a Darazsak - igaz az előző szezonban 4-0-s előnyt is sikerült elszórniuk a történelem egyik legemlékezetesebb Revierderbyjén.

[2803967] 2019-04-27 15:30:00 Borussia Dortmund - Schalke 04x;5

Papíron tehát piszok nehéz meccs vár a Schalkéra, de mint tudjuk, ezek a klasszikus párosítások gyakran tartogatnak váratlan fordulatokat. Persze nehéz lesz úgy, hogy Huub Stevens sem tudta megváltani a világot Tedesco távozása után és a csapat az utóbbi 12 összecsapásából csak egy alkalommal diadalmaskodott.

Négy körrel a nyári szünet előtt csak hat egységgel csücsülnek az osztályozót érő 16. hely fölött, így még mindig nem dőlt el, hogy az élvonalban folytathatják-e ősztől. Legutóbbi összecsapásuk sem sikerült túl fényesen, sőt azt inkább demoralizálónak aposztrofálhatnánk. Akkor a Hoffenheim gázolt át rajtuk 5-2-vel, ennek mondjuk egy kicsit mi is örülhettünk, hiszen Szalai Ádám akkor az 50. német élvonalbeli gólját szerezte.

Schalke 04#ger-schalke_04#5

A felállásokat tekintve, ami biztos, hogy Stevens továbbra is kénytelen nélkülözni három kulcsemberét, Uth-ot és Schöpföt és Konoplyankát, míg a hazaiaknál Hakimi és Piszczek szereplésére nincs esély. Favre valószínűleg Götzét kezdeti majd, hiszen Alcácernek jobban megy a padról beállva - 17 góljából 12-őt így szerzett.

[2803967] 2019-04-27 15:30:00 Borussia Dortmund - Schalke 04x

Bár támadóerő tekintetében a Dortmund kétség kívül továbbra is a német foci meghatározó együttese, Favrénak a védekezés megszervezésében bőven akadt gondja az idény során. A Signal-Iduna Parkban csak a bajnokijaik 20 százalékában úszták meg kapott gól nélkül - ha ezúttal is mindkét csapat betalálna, @1.80-szoros szorzón kaszálhatnánk. Elnézve azonban a teljesen instabil és kiszámíthatatlan Schalkét, a gólokkal csak minimálisan merünk sáfárkodni, hiszen azért csodaszámba menne, ha két találat nem rezzenne szombat délután. Abban viszont aligha kételkedünk, hogy a Bayern mögött egy ponttal lemaradt Dortmund behúzza majd ezt a rangadót.
 

  • Dortmund nyer + 1 gól fölött @1.50    

 

[2803967] 2019-04-27 15:30:00 Borussia Dortmund - Schalke 04x;
268479

 

megosztom