Darts

Wade ismét borsot tör Van Gerwen orra alá? - tippötletek a 13. fordulóra

megosztom

Három tippet néztünk ki a Premier League Darts birminghami fordulójára.

Az Unibet TV-n mobilról és táblagépről is nézhetőek a mérkőzések. Ha most regisztrálsz, az iroda 20.000 HUF kezdő bónuszt ad. További részletek.

Csütörtök este Birminghamben, a 13. forduló összecsapásaival folytatódik a küzdelem a Premier League-ben. Az utolsó hónapjába léptünk a versenynek, ami egyben azt is jelenti, hogy a mostanival együtt már csak négy forduló van hátra az alapszakaszból és utána jön a londoni nagydöntő, melyen a tabellán első négy helyen végző játékos vehet részt. 

Premier League, 13. forduló    
Kezdés Mérkőzések 1 X 2
20:10 Mensur Suljovic-Michael Smith 2.45 4.50 2.30
21:00 Rob Cross-Gerwyn Price 1.90 4.50 3.10
21:50 Daryl Gurney-Peter Wright 2.20 4.50 2.55
22:30 James Wade-Michael van Gerwen 5.50 5.50 1.42

Abszolút meccsben van a rájátszásért az est első ütközetének egyik főszereplője, a 47 éves Mensur Suljovic. Az osztrák játékos jelenleg csak az eggyel rosszabb legarányának köszönhetően nincs a vonal felett, de pontszámban éppen ugyanannyit gyűjtött eddig, mint a harmadik helyen tanyázó James Wade. Suljovic a múlt héten kulcsfontosságú győzelmet aratott Daryl Gurney ellen, azonban legalább ennyire fontos lesz a Michael Smith elleni fellépése is, hiszen neki úgy kell kalkulálnia, hogy az utolsó két fordulóban Rob Cross-szal és Michael van Gerwennel randevúzik majd, akik ellen inkább a nullázás a papírforma, mintsem a négy egység begyűjtése. Smith-nek már nincs mit matekoznia, a tabella végén kullog és ez az utolsó utáni esélye. 

Az angolnak az utóbbi időben akadtak biztató meccsei, a hétvégén a German Darts Grand Prix-n azonban ismét siralmas játékot tett a színpadra. 

Suljovic is elindult ezen a tornán és tőle viszont elég jó játékot láthattunk. Ettől függetlenül ez tipikuson egy olyan meccs, amit jobb messziről elkerülni, legalább is, ha kimenetelre szeretnénk fogadni. Abban ugyanis például lehet fantázia, hogy Smith dob több 180-at, hiszen az angol eddig a legtöbbet termelte - holtversenyben Price-szal -, míg az osztrák a legkevesebbet - holtversenyben Gurneyvel. 

A forduló második mérkőzésén Rob Cross és Gerwyn Price feszül egymásnak. Előbbi az alapszakasz megnyeréséért hajt, míg utóbbi a rájátszásba jutásért. Cross bombaformában dob az idei szezonban, de Van Gerwen ellen képtelen a legjobbját hozni, ezt láthattuk múlt csütörtökön, illetve pár nappal később Németországban is. Mindenki más ellen viszont rendre szállítja a minőségi játékot, ami nem a legjobb hír Price-nak. 

De az önbizalma inkább a walesinek lehet rendben, aki 0-15 után végre legalább egy ikszre jó volt Van Gerwen ellen, ezt a bravúrt pedig két győzelem követte, a legutóbbit ráadásul hazai pályán aratta. Négy forduló óta nem kapott ki, és véleményünk szerint Cross-t is képes lehet megizzasztani. 

A folytatásban Daryl Gurneyt és Peter Wrightot szólítják majd a színpadra. A felállás itt hasonló, mint az első mérkőzésen, vagyis előbbi lőtávolon belül van, utóbbinak viszont ez az utolsó utáni esélye. Wrightnál még annyi sansz sem mutatkozik a feltámadásra, mint Smith-nél, ezt a múlt csütörtöki produktuma is bizonyította. Nincs éles formában a skót és a hétvégi Ross Smith elleni vereséggel csak még mélyebbre csúszott. 

Gurney az előző heti Suljovic elleni vereséggel lépéshátrányba került, így ha a rájátszásban gondolkozik, akkor ez az a meccs, amit kötelező jelleggel meg kell nyernie.

Ami érdekes a párharcukban, hogy eddig három alkalommal meccseltek a Premier League keretén belül és mind a három pontosztozkodással ért véget. 

Jön a negyedik iksz?

Idén Wade egyszer már legyőzte Van Gerwent. - Fotó: PDC

A nap rangadójára az est végén kerül majd sor, amikor is a tabellát vezető Michael van Gerwen és az üldöző James Wade lép a tábla elé. A holland zseni méltóképpen hangolt, miután a hétvégén begyűjtötte pályafutása 30. European Tour trófeáját. Akadt egy-két gyengébb meccse Van Gerwennek, de a döntőben elővette a legjobb játékát és esélyt sem adott Simon Whitlocknak. 

Kíváncsian várjuk, hogy Wade ellen melyik arcát mutatja, hiszen a negyedik fordulóban úgy maradt alul az angol ellen, hogy karrierje egyik leggyengébb Premier League produktumát tette a színpadra. 

Pedig nem lehet azt mondani, hogy gyenge mérleggel állna Wade ellen, hiszen a legutóbbi 18 meccsükből 16-szor legyőzte az angolt. 

Ha Van Gerweben ég a visszavágási vágy, akkor ritkán játszik gyengén, viszont az idei Wade úgy szállítja a 100 feletti átlagokat, mintha nem is róla lenne szó. Erősen benne van tehát a pakliban, hogy egy nagyon magas színvonalú meccset látunk. 

Fogadás tekintetében, amiben fantáziát látunk, hogy valamelyikük keze elsül és legalább egy magas kiszállót látunk. 

hatharom.com
Mensur Suljovic-Michael Smith Smith dob több 180-at 1.61 @   
Rob Cross-Gerwyn Price 12.5 leg felett 1.50 @    
James Wade-Michael van Gerwen Legmagasabb kiszálló - 124.5 felett 1.83 @   
unibet

További tippekért látogass el partneroldalunkra, a Logibet-re!

 

megosztom