Tenisz

Van-e még egy bravúr Balázs Attilában?

  • Cesc18
megosztom

A magyar játékos pénteken Pierre-Hugues Herbert ellen lép pályára a budapesti tenisztorna negyeddöntőjében.

Fucsovics Márton nélkül is van kiért szorítanunk a budapesti tenisztornán, miután a világranglistán 246. helyen álló Balázs Attila két bravúrgyőzelemmel bejutott a legjobb nyolc közé. 

Fogadás a továbbjutóra    
Balázs Attila Pierre-Hugues Herbert
2.30 1.61

A 30 éves budapesti játékosra a mai napon pihenő vár, azt azonban már tudni lehet, hogy pénteken a páros karrier Grand Slammel büszkélkedő Pierre-Hugues Herbert lesz az ellenfele az elődöntőbe jutásért.

Két bravúrgyőzelem után a nyolc között Balázs Attila. - Fotó: NSO

Balázs egy hosszabb kihagyás után csak márciusban tudta elkezdeni az idei szezont, április közepén, a tuniszi Challengeren azonban már elég biztató formát mutatott. Ettől függetlenül talán kevesen gondolták, hogy Budapesten élete két legnagyobb sikerét könyvelheti majd el. 

Az első körben a világranglista-52. Hubert Hurkacz ellen borította a papírformát, míg tegnap a tavalyi döntős John Millmant búcsúztatta, aki pedig jelenleg a 39. 

A magyar játékos mindkét meccsén elég vaskos oddsot kínáltak a továbbjutására, így a negyeddöntőnél már jóval óvatosabbak a bukmékerek. 

Balázs egyébként 2012 után jutott be ismét egy ATP viadalon a legjobb nyolc közé. Hét éve Bukarestben jött össze neki ez a bravúr, sőt akkor még a negyeddöntőt is sikerrel vette. 

Adott a kérdés, hogy vajon most is tud-e zsinórban három meccset underdogként nyerni?

Herbert legyőzése ismét egy top 50-es skalp lenne. 

A franciának nem volt eddig igazán nehéz dolga, hiszen két olyan játékossal találkozott, akik egyaránt szerencsés vesztesként kerültek fel a főtáblára. Ugyan mindkét ellenfelét a top 150-ben rangsorolják, de egyikük sem képviselt olyan játékerőt, mint a héten látott Balázs Attila. 

Persze helyén kell kezelni a magyar két győzelmét is, az igazsághoz hozzátartozik, hogy az ellenfelei nem játszottak csúcsformában. 

Ami Balázs malmára hajthatja a vizet, ha marad a szeles idő, ilyen körülmények között ugyanis sebezhetőbb a szervájára építő francia. 

Szerinted mi a legjobb fogadás erre a meccsre?

 

 

 

 

Mi úgy gondoljuk, hogy egy nap pihenővel van még annyi a magyarban, hogy szorossá tegye a meccset és megizzassza Herbertet. 

Egyelőre még várunk az irodák bővebb kínálatára, például, hogy a    milyen line-on húzza meg Balázs nyert játékainak számát.  

megosztom