Átigazolás

Ezért került Szalai a Transfermarkt címlapjára

megosztom

A magyar támadónak lejár a szerződése a Hoffenheimmel, de benne van a 10 legértékesebb lejárt szerződésű Bundesliga-játékos között

Szalai Ádám komoly mérföldkőhöz érkezett a hétvégén, amikor is a Hoffenheim 5-2-re verte idegenben a Schalkét - többek között a magyar válogatott támadó góljával. Szalai ezzel elérte karrierje 50. Bundesliga-gólját, amivel abszolút magyar rekordernek számít, nem mellesleg a német élvonal történetébe is beírta magát ezzel a jubileummal.

Fotó: 1899 Hoffenheim - facebook.com

A 31 éves csatárnak a mostani a harmadik idénye a Hoffenheimnél és összesen 18 bajnoki gólt szerzett a kékek színeiben. Bár Julien Nagelsman kifejezetten kedveli Szalai játékát, a fiatal edzőzseni nyáron távozik a klubtól és könnyen lehet, hogy a támadónak sem lesz maradása.

Szalai szerződése ugyanis a nyáron lejár, így június végén szabadon igazolható játékossá válik.

Ennek apropójából készített egy listát a Transfermarkt német kiadása, amelyben a Bundesliga legértékesebb, lejáró szerződésű játékosait szedték össze. Ezen a listán Szalai az igen előkelő hetedik helyet szerezte meg a maga 3,5 millió eurós piaci értékével, előtte pedig olyan sztárokat találunk, mint Franck Ribéry, Max Kruse, Arjen Robben vagy Rafinha, míg mögötte Vladan Ibisevic vagy René Adler nevével találkozhatunk.

Azt egyelőre nem tudni, hogy hol köt ki Szalai a következő szezonra, mindenesetre az szinte biztos, hogy a Bundesliga lesz a célállomás.

 

Szerinted melyik csapat lehet a realitás Szalai számára?


Szalaiék vasárnap a Wolfsburgot fogadják, ezen az igen fontos találkozón pedig a    szerint a Hoffenheim a favorit, méghozzá 1.45-ös szorzóval.

megosztom