NFL

Murray, Bosa és a többiek - fogadási ötletek a 2019-es draftra

  • LuckyLuck
megosztom

Magyar idő szerint péntek hajnalban sor kerül az NFL holt szezonjának legjelentősebb eseményére, a 2019-es játékosbörzére.

A legnagyobb figyelem az első körös választásokat illeti, amelyet idén a Sport TV-n élőben követhetünk. 

A drafton minden körben alapesetben 32 választási jog van, a leggyengébb csapat húzhat először, a bajnok a kör végén - a különböző cserék miatt a sorrend változhat. 

Ki lesz az 1/1?

Mindig ez a kérdés szolgáltatja az adott draft legnagyobb beszédtémáját, idén sincs ez másképp. Az Arizona Cardinals választhat elsőként és a fogadóirodák szinte készpénznek veszik, hogy Kyler Murray nevét vésik fel az első cetlire. Az Oklahoma csillaga egy borzasztó izgalmas játékos, hiszen baseballos múltja miatt átlagon felüli a karereje és mindeközben a lábunkája is kiváló. Egy nagyon komplett játékos, aki az elkövetkezendő évek meghatározó alakja lehet az NFL-ben. 

A kérdés azonban az, hogy akar-e a Cardinals irányítót draftolni? Ugyanis ezzel elengedik az előző évi 1/10-es Josh Rosen kezeit, akivel tavaly még a jövőjüket elképzelték. Ha nem kell a Pintyeknek Murray, akkor Nick Bosa jöhet szóba, aki a szakértők szerint az idei draft top prospectje. 

Meglepő lenne, ha nem Murray vagy Bosa lenne az 1/1-es, noha Quinnen Williamsben is óriási potenciál van. Az Alabama klasszisa félelmetes pass rush repertoárral bír, atletikus és alig van gyenge pontja, igazi szörnyetege lehet az NFL-nek, ugyanakkor nehéz elképzelni, hogy Bosa előtt menjen ki. 

Aki hisz azon teóriákban, hogy a Cardinalsnak nem kell Murray, az húzza be 5.50-ért Bosát, mi viszont ennyiért sem kockáztatnánk, mert az oklahomai QB tényleg nem egy átlagos irányító, vele lehet tervezni hosszútávra. 

Kire / mire fogadjunk?

A draft egyik legérdekesebb figurája az Iowa tight endje, TJ Hockenson. A közel 2 méteres óriást a következő Rob Gronkowskiként emlegetik, ami elég jól jelzi, hogy micsoda tehetségről beszélünk. Egy borzasztó intelligens és sokoldalú játékos, aki blokkolásban is kiváló. Meglehetősen nehéz negatívumot felhozni az oldalán, így szinte biztosan a top 20-ban viszik majd el, de még azt sem lehet kizárni, hogy a top 10-ben. Sajnos éppen rá nem kínál piacot a bet365, arra viszont fogadhatunk, hogy hány TE kel el az első körben - 2.5 a line. 

A legvalószínűbb, hogy kettő, ugyanis Hockenson csapattársa, Noah Fant is remek képességekkel megáldott úriember. Ugyan blokkolásban messze nem elit, viszont rettentően atletikus és erős. Sok szakértő úgy gondolja, hogy a Pats viheti el a visszavonuló Gronk pótlására. 

Hockenson mellett szintén érdekes figurája az idei játékosbörzének a szanaszét gyúrt D.K. Metcalf. Az Ole Miss elkapóját a következő Calvin Johnsonnak tartják, ugyanis hasonlóan az egykori detroiti szörnyeteghez, Metcalf is brutális izomzattal, sebességgel és robbanékonysággal rendelkezik. 18.5-ös line-t találunk rá a bet365-ön, ami elsőre magasnak tűnik, viszont Metcalf esetében számolni kell a korábbi sérüléseivel és híresen rossz útvonal futásaival. De még így is azt mondjuk, hogy lesz olyan csapat a top 15-ből, aki bevállalja a rizikót, mert tényleg egy hihetetlen felépítésű elkapó. Simán kiköthet Oaklandben, Washingtonban vagy éppen Green Bay-ben.

Viszonylag kevés nevet lehet egy-egy csapathoz biztosan kötni, Jawaan Taylor azonban kivétel. A legtöbb jóslat szerint a Florida 196 centis támadófalembere Jacksonville-ben köt majd ki, ugyanis a Jaguároknál az irányító probléma Nick Foles leigazolásával megoldódott, viszont a támadófal bőven erősítésre szorul, erre pedig pont ideális megoldás lenne Taylor. A 7.5-ös line adja magát az underre, hiszen a Jags a hetedik helyen választhat. Ami azonban rizikófaktor, az Jonah Williams személye, aki szintén komoly potenciállal rendelkező támadófalember és még akár ő is lehet befutó Taylor helyett.

bet365

Ha már a támadófalemberekről van szó, érdekes, hogy a bet365 oddsmesterei legalább hatot várnak belőlük kiválasztásra az első körben. Tény, hogy több csapatnak is szüksége van a támadófal megerősítésére, és a felhozatal is határozottan erős, de mi nagyon max öt OL draftolását látjuk az első körben. Taylor és Williams a tuti első körösök, valószínűleg Andre Dillardra és Cody Fordra is lecsap majd egy-egy csapat, még ha bennük valamivel kisebb potenciál is van, mint az első két úriemberben. Az ötödik, akit még az első körben látunk, az Garrett Bradbury, aki center poszton meghatározó lehet az NFL-ben. Akad még egy-két név, akik szóba jöhetnek, de véleményünk szerint 2.75-ért érdemes rizikózni az underrel.

Az idei draft felhozatala nem bővelkedik elit runningbackekben. Amíg az elmúlt években rendbe korán elkelt egy futó, most az is csoda lenne, ha a top 20-ba beférne valaki. Pontosabban Josh Jacobs, aki egyedüliként esélyes arra a futók közül, hogy az első körben felkerüljön a neve az egyik csapat cetlijére. De ő sem egy kiemelkedő tehetség, viszont hatalmas szívvel játszik és elkapások után is használható, amire mostanság nagy kereslet van az NFL-ben. Jacobs leginkább abban reménykedhet, hogy az Oakland elviszi vagy a 24. vagy a 27. választásra. Inkább utóbbit mondanánk, mert a kettő között a Phillynek és az Indynek sem valószínű, hogy kelleni fog.

Tippötletek:

  • Az első körben draftolt TE-k száma - 2.5 alatt @ 1.25    
  • D.K. Metcalf draft pozíciója - 18.5 alatt @ 2.50    
  • Az első körben kiválasztott OL-ek száma - 5.5 alatt @ 2.75    
  • Josh Jacobs draft pozíciója - 25.5 felett @ 1.53    

 

További tippekért látogass el partneroldalunkra, a Logibet-re, ahol ezúttal minden tippmester minden tippjét ingyen nézheted meg!

 

megosztom