Holland foci

Még így is ajándékszagú ez az 1.40-es odds

  • varin
megosztom

Hatalmas meglepetés lenne, ha az Ajax nem húzná be a holland bajnokságot.

2014 óta várnak a 34. bajnoki címükre Amszterdamban, és úgy tűnik, idén révbe is érnek. Ehhez csupán két könnyű meccset kell megnyerniük, de mivel az sem valószínű, hogy a PSV az összes találkozóját megnyeri, bizony ez az 1.40-es odds igencsak ajándékszagú.

Amiben biztosak lehetünk, az az, hogy az Ajaxnál ideje korán nem fogják megünnepelni a bajnoki címet. Emlékezhetünk, a 15/16-os szezonban azért nem lett bajnok az azóta bukott edzőként a történelemkönyvekbe bevonuló Frank de Boer csapata, mert az utolsó körben képtelenek voltak megverni az akkor már fix osztályozós De Graafschap együttesét. A vendégek sikerére akkor 1.10-es szorzó volt, ám hiába Amin Younes korai gólja, elhasalt az amszterdami gárda.

Fotó: dreamteamfc.com

Azóta persze revansot vettek a piros-fehérek ellenfelükön, decemberben egy laza nyolcast vágtak otthon a Graafschapnak és milyen furcsa fintora a futballnak, hogy a bajnokságot ezúttal is Doetinchemben zárják Tadicék, egy vélhetően addigra már ismételten biztos osztályozós De Graafschap ellen.

A következő fordulóban azonban vár még egy feladat az Ajaxra, otthon fogadják az Utrechtet, amely tavaly nyerni tudott a Johan Cruijff Arenában.

Mindeközben a PSV három pont hátránnyal, eggyel kevesebb meccsel és sokkal rosszabb gólkülönbséggel áll a második helyen. Dzsudzsák Balázs egykori csapatának ráadásul nagyon nehéz meccsei lesznek, csütörtökön a Willemhez látogatnak, majd játszanak még a harmadik helyre hajtó Alkmaar ellen idegenben és fogadják az ötödik Heraclest. Luuk de Jongék persze csak magukat okolhatják, Arnhemben például nem illett volna háromszor is hátrányba kerülniük, de a Feyenoord, Heerenven, Utrecht elleni összesen 3 pont is rosszul fest februárból.

Hiába tehát a BL-elődöntő, valamint a május 5-ei kupadöntő, ez az Ajax most aligha bénázza el az elsőséget az Eredivisie-ben. Ha pedig mégis megtennék, még bőven számíthatnak a Philips-gyáriak segítségére. Ten Hag csapata nagyon együtt van, az eredmények is jönnek, és mindenki pontosan tudja, vagy most ír történelmet ez a csapat és ez a keret, vagy soha.

hatharom.com
Eredivise győztese: Ajax Amszterdam
bet365 @1.40
267483
megosztom