Német Kupa

Gulácsiéknak immár a kupadöntő a tét

  • gb1
megosztom

A Német Kupa első elődöntőjében a Hamburg komoly underdogként a magyar válogatottakkal felálló Lipcsét fogadja.

fotó: Hathárom

A DFB Pokal elődöntőiben Hamburg-Lipcse és Werder-Bayern összecsapásokat rendeznek, melyből előbbi kedden este 20:45-kor esedékes. A bukik szorzói alapján a továbbjutás toronymagas esélyesei a Bikák, akikre 1.25-ös, míg a Hamburgra 3.75-ös oddsot adnak, ha a fináléba verekedik magukat.

1X2    
Hamburg Döntetlen RB Leipzig
6.00 4.20 1.55
A tipp azonnali megjátszásához kattints az oddsra!

A HSV legfontosabb célja az idényben az élvonalba való visszajutás volt, amire négy fordulóval a Bundesliga 2 vége előtt minden esélyük meg is van, hiszen a második helyen tanyáznak. Az üldözőkkel szemben összekapart előnyük azonban szépen elolvadt, hiszen a bajnokságban öt mérkőzés óta képtelenek nyerni. A hétvégén ráadásul újabb rangadó vár rájuk a mindössze három egységgel mögöttük lévő Union Berlin ellen.

A fókusz mindezek ellenére természetesen a kupára szegeződik, hiszen nagyjából 180 percre vannak attól, hogy 1987 után újra magasba emeljék a DFB Pokal-trófeát. Ezáltal ráadásul az Európa Ligában is megmérettethetnék magukat, de a helyzet aligha egyszerű, hiszen a kiváló formában lévő Lipcsén vezet az út a döntőbe, ahol valószínűleg a Bayern München lesz az ellenfél.

[3020721] 2019-04-23 20:45:00 Hamburger SV - RB Leipzigx;5

A felállásokat elnézve láthatjuk, hogy mindkét fél a legerősebb kezdővel lép várhatóan pályára, miután egyik oldalon sincsenek komoly hiányzók. Ez azt jelenti, hogy a két magyar válogatott alapember, Gulácsi és Orban is helyet kap a Rangnick által előszeretettel használt, könnyen konvertálható játékrendszerben.

[3020721] 2019-04-23 20:45:00 Hamburger SV - RB Leipzigx

A klub alappillére, a hátvéd Willi Orban az NSO azon kérdésére, hogy a Bundesliga-bronzéremmel és a Német Kupa-győzelemmel tökéletes idényt zárnának-e, az alábbiakat nyilatkozta.

"Mondhatjuk, de az összképet is néznünk kell. A mostani a harmadik idényünk a német élvonalban, ehhez képest már a Bajnokok Ligájában és az Európa-ligában is szerepeltünk. Most ismét nagyon közel állunk ahhoz, hogy a legrangosabb európai kupasorozat főtáblájára kerüljünk, ami egészen hihetetlen. Ambiciózus klub a miénk, de a fejlődés gyorsasága lenyűgöző. A további eredményekhez viszont még keményebben kell dolgozni, rögtön kedden, a Hamburg elleni Német Kupa-elődöntőben. Nehéz meccs lesz, de ha az utóbbi hónapokban látott sikeréhség jellemez minket, bejuthatunk a fináléba. Ott pedig egy meccsen bármi megtörténhet. De nem akarok annyira előreszaladni, előbb jussunk túl a Hamburgon!"

Az sem elhanyagolható tény, hogy míg a Hamburg elődöntőbe vezető útján csak egy élvonalbeli csapattal, a kieső-jelölt Nürnberggel találkozott, addig a Lipcse zsinórban három Bundesliga csapatot - Hoffenheim, Wolfsburg, Augsburg - ejtett ki. Gulácsiék ellen ráadásul az előbbi kettő 0.55 és 0.49 xG-t tudott csak felmutatni, ami remekül mutatja védekező képességeiket.

Valójában az elődöntőig mindössze két alkalommal vették be Ranknick fiainak kapuját, ami nem kizárt, hogy ma is érintetlen marad. Úgy gondoljuk, hogy a Hamburgnak akkor van esélye, ha alacsonyan tartja a gólszámot és ölni próbálja a játékot, ahogy a Lipcse sem feltétlenül fog ész nélkül támadni, az alábbi tipp pedig akkor bukik csak, ha legalább négy találat esik kedden este.
 

  • Ázsiai hendikep - gólok száma 3.0 alatt @1.48    

 

[3020721] 2019-04-23 20:45:00 Hamburger SV - RB Leipzigx;
megosztom