Női kézi

Kettes szorzóval probálkozunk a Fradi-Siófok rangadón

megosztom

Pikáns kis rangadót rendeznek szerdán a női NB I-ben, hiszen a Ferencváros a Siófokot fogadja a Népligetben.

A második a negyedik ellen avagy szerda este a Ferencváros a Siófokot látja vendégül az Elek Gyula Arénában. A bukik számaiból látható, hogy a rangadó esélyese a zöld-fehér alakulat, azonban előzetesen egy jó kis izgalmas meccsre van kilátás.

1X2    
FTC Döntetlen Siófok KC
1.18 11.00 6.00

Aki nyomon követi a magyar kézilabda történéseit, az pontosan tudja, hogy milyen folyamatok zajlanak le a női bajnokságban. A siófoki klub óriási projektbe vágta a fejszéjét, amelynek végcélja, hogy a Balaton-parti alakulat a Bajnokok Ligájában szerepelhessen.

Ennek érdekében új sportkomplexumot és külföldi klasszis játékosok egész sorát szerezte meg a klub, az építkezés pedig a következő idényre is folytatódni fog. A SKC már bejelentette, hogy a nyártól Nerea Pena és Tomori Zsuzsanna is őket erősíti majd, vagyis a Ferencváros új kihívóra tett szert a folytonos BL-szereplést illetően.

Éppen ez adja ennek a párosításnak a pikantériáját, hiszen a Ferencvárosnál merőben más klubmodellben gondolkoznak és az elmúlt évek alapján remek munkát is végeztek. Az Érd révén már volt egy a siófokihoz hasonló projekt az NB I-ben, de azt a 'támadást' a Fradi simán visszaverte, nagy kérdés, hogy a zöld-fehérek tudják-e folytatni ezt az utat, vagy esetleg jövőre már sokkal nagyobb veszélybe kerül a Bajnokok Ligája-szereplés.

Lukács és Háfra góljaira nagy szüksége lesz a Fradinak / Fotó: fradi.hu

Na de kanyarodjunk rá a szerdai meccsre, ahol a bukik szerint sima Fradi-siker várható. Ha az eddig szerzett pontokat vesszük alapul, akkor ez jogosnak is mondható, mint ahogy a népligeti helyszín is komoly fórt jelent a Fradinak. Ugyanakkor a 2018-ban lejátszott három egymás elleni mérkőzés eredménye is mutatja, hogy közel sem 'tükörsima' ez a párosítás.

Egymás elleni eredmények (2018)
.11.18 NBI Siófok KC Ferencvárosi TC 28 : 31
01.04.18 MK Ferencvárosi TC Siófok KC 25 : 21
17.03.18 NBI Ferencvárosi TC Siófok KC 27 : 24

A Siófok csak magának köszönheti, hogy érdemben nem tudott beleszólni az ezüstéremért zajló harcba, de jelen állás szerint a bronzérem is elúszni látszik, köszönhetően annak, hogy olyan bakikat hozott össze, mint az MTK elleni remi (22-22) vagy a váci pofon (24-25). Ezek a botlások nagyon sokba kerültek, így nem meglepő, hogy a csapat teljes erővel ráfordult az EHF kupára, amelyben majd május ellen döntőzhet az Ejsberg ellenében.

Éppen ezért valamelyest tét nélkül léphetnek pályára a vendégek, hiszen veszítenivalója igazából a Ferencvárosnak van.

A presztízs mellet az sem mellékes, hogy szombaton a Győri ETO látogat a Fradihoz, ha pedig ezt a meccset nem hozzák Elek Gáborék, akkor annak a rangadónak tulajdonképpen már semmilyen tétje nem lesz.

Három nap alatt tehát két nagyon komoly derbije is lesz a Fradinak, amely a BL-búcsút követően fejben egyértelműen elfáradt. Nagy kérdés, hogy mennyire lesznek fesztelenek a zöld-fehér lányok a pályán, mert ha görcsössé válik a játék, úgy meglepheti őket a Siófok.

Összességében mi egy ferencvárosi győzelmet várunk, azonban a +4,5-es hendikepet közel kétszeres szorzóért játszhatónak véljük. Előfordulhat egy olyan forgatókönyv is, hogy a Fradi simán uralja majd a találkozót, így a győzelem tudatában pedig a hajrát lazábra veszi - tekintettel a szombati szuperrangadóra.

 

Tipp: Siófok +4,5@1.95    

 

Mit gondoltok, hogyan végződik ez a találkozó?
megosztom