Kerékpár

A 4.75-ös után jöhet egy 3.75-ös kassza?

  • Cesc18
megosztom

Egy 25 éves német srácnak szavazunk bizalmat a szerdai La Fléche Wallonne országúti kerékpárversenyen.

Szerdán a La Fléche Wallonne keretén belül az Ardenneki Klaszikusok második versenyére kerül sor. A vasárnapi első felvonást, az Amstel Gold Race-t Mathieu van der Poelnak köszönhetően egy 4.75-szörös kasszával zártuk, és sokkal ezúttal sem adjuk alább, ismét egy combos oddsot szemeltünk ki magunknak. 

De mielőtt rátérnénk főhősünk esélyeire, lássuk az útvonalat. A La Fléche Wallonne az egyetlen olyan egynapos World Tour verseny a szezonban, amely hegyi befutóval zárul.

A célvonalat a Mur de Huy tetején húzzák meg, ami az egyik legkeményebb kaptató. Mindössze 1300 méter, azonban az átlag meredeksége 9.3%, a legmeredekebb pontja pedig 26%.

Ez 200 km megtétele és jó néhány emelkedő leküzdése után pokoli kihívás a kerekeseknek. 

A Mur de Huy királya az elmúlt években egyértelműen Alejandro Valverde volt, aki 2014 és 2017 között zsinórban négyszer nyerte meg ezt a klasszikus. Tavaly is a spanyol számított a favoritnak, ám Julian Alaphilippe-nek sikerült kiénekelnie a sajtot a szájából. A trónfosztás után idén már a címvédő francia számít a toronymagas esélyesnek. A dobogóra pályázók névsora viszont elég hosszú. 


Ott lehet a végelszámolásnál például az a Maximilian Schachmann, aki idén szintet tudott lépni és bombaerős formának örvend. A hónap elején a Baszk Körön három szakaszt nyert, ezek közül pedig az egyiket éppen egy rövid meredek kaptató után ünnepelhetett. Vasárnap az Amstelen is nagy önbizalommal tekert és így utólag okoskodva, ha nem vállalja be az egyedüli üldözést, akkor Van der Poel mögött megcsíphette volna a második helyet. Így "csak" az ötödik lett, de egyáltalán nem volt csalódott a versenyt követően. 

15 km szóló és összességében 260 km versenyzés után nem maradt már sok a lábaimban, így örülök az ötödik helynek. 

Schachmann-nak nincs még óriási rutinja a La Fléche Wallonne-t illetően, viszont a tavalyi szereplése alapján idén vele is számolni kell. Egy éve ugyanis csak beugrósként, segítő szerepkörben kapott lehetőséget és így is sikerült a top 10-ben végeznie, az akkori csapattársa, Alaphilippe pedig vitte a győzelmet. 

Sokan pályáznak a dobogóra, mi most nem a rutinnak szavazunk bizalmat, hanem a nyers erőnek. Törnek előre a fiatalok, és ha a győzelem nem is, de a top 3 összejöhet Schachmann-nak. 

La Fléche Wallonne 2019
Top 3: Maximilian Schachmann
3.75 @    
Fogadási határidő: szerda, 11:00
unibet

 

megosztom