NB II

Akár már húsvétvasárnap feljuthat a ZTE

  • Tomihmv
megosztom

Ehhez csak az kell, hogy a zalai együttes nyerjen Móváron, míg a riválisok pontokat veszítsenek. Ez pedig összejöhet.

Akár már húsvétvasárnap feljuthat a ZTE. - Fotó: Archív

Húsvétvasárnap teljes fordulót rendeznek az NB II-ben, amelyből a legnagyobb rangadóról, a Gyirmót-Vasas meccsről már írtunk pár sort a héten. Most két olyan találkozót vesézünk ki, amelyek a feljutás szempontjából igen fontos szerepet töltenek be.

Kezdjük a Mosonmagyaróvár-ZTE találkozóval. A hazaiak a kiesés ellen menekülnek, pocsék formában vannak, hiszen az elmúlt négy bajnokijukon nem tudtak nyerni, sőt gólt is csak egyet szereztek. Ezzel szemben a vendégek szárnyalnak zsinórban öt győztes meccsel várják a hétvégi találkozót, kilenc ponttal előzik meg a második helyen álló Gyirmótot és 13 egységgel a harmadik helyezett Kaposvárt.

Mindezeknek köszönhetően nagyon a ZTE-nek áll a zászló vasárnap, arról nem is beszélve, hogy extra motiváltak lesznek a zalai futballisták, hiszen amennyiben nyernek és a Kaposvár, illetve a Vasas maximum egy pontot szerez, akkor matematikailag is biztossá válik feljutásuk.

A sikerük pedig a fentiek türkében abszolút nem lenne meglepő, főleg úgy, hogy ősszel is nyertek a móváriak ellen 2-1-re, mindemellett Devecseri Szilárd is visszatér, vagyis már csak Babati Benjámin hiányzik a kulcsjátékosok közül. Mindezek után nem kérdés, hogy kire fogadunk a Mosonmagyaróvár-ZTE találkozón.

bet365

A másik meccs, amelyet ráteszünk a kombi szelvényünkre, az nem más, mint a Budafok-Kaposvár találkozó. A hazaiak számára már nincs különösebb tét, a 13. pozícióban tanyáznak, de kiesni nem fognak, és nagyon előrébb sem léphetnek már. A kaposváriaknak ugyanakkor még van esélyük a feljutásra, hiszen csak négy pontra vannak a Gyirmóttól, azonban aligha akar feljutni az NB I-ben az újonc.

Ugye korábban többször is felröppent az a hír, hogy a Rákóczi anyagilag nem bírná el az élvonallal járó kiadásokat, így nem meglepő, hogy tavasszal, főleg az utóbbi hetekben jöttek a gyenge eredmények. Az elmúlt négy meccséből egyet sem nyert meg a Kaposvár, ami némileg meglepő, igaz, a Csákvárral, a Győrrel, a Békéscsabával és a Nyíregyházával találkozott.

A Budafok sincs a topon, de lényegyesen jobb passzból várja a találkozót, főleg, hogy hazai pályán hétmeccses veretlenségi sorozatban van. Legutóbb tavaly novemberben, a listavezető ZTE tudott nyerni a Promontor utcában, és azóta csak a Csákvár és a Nyíregyháza tudott elvinni egy-egy pontot.

Az előjelek alapján inkább a hazaiak felé billen a mérleg nyelve, és, ha a Budafok sikere mellé még hozzátesszük a döntetlent is, akkor kétesélyben, 1.60-szoros szorzóban bőven megér egy próbát az 1X.

hatharom.com
Mosonmagyaróvár-ZTE ZTE
Budafok-Kaposvár Budafok vagy döntetlen
2.35 @ bet365
Fogadási határidő: vasárnap 17:00

megosztom