Forma-1

Rizikós fogadással próbálkozunk - tippötletek a Kínai Nagydíjra

megosztom

A Mercedes az első sorból várja a vasárnapi rajtot, de a Ferrarit és a Red Bullt sem szabad leírni.

Bahreinből Sanghajba tette át székhelyét a száguldó cirkusz, vasárnap a 16. Kínai Nagydíjra kerül sor. Ez az a helyszín a szezonban, ahol előzésekből nincs hiány, ez pedig nagyban köszönhető a versenynaptár egyik, hanem a leghosszabb egyenesének. Papíron ez a Ferrarinak kedvez, de az időmérőn láthattuk, hogy az első sort kisajátító Mercedes is versenyképes ezen a pályán, sőt, még a Red Bullt sem szabad leírni. 

Bottas a pole-ból várja a vasárnapi rajtot. - Fotó: F1

Az első két versenyhétvégén egyszerűbb dolgunk volt az esélylatolgatásnál, Kínában viszont ember legyen a talpán, aki megmondja, hogy a Mercedes vagy a Ferrari versenytempója lesz a jobb. Taktikai szempontpontból sincs eltérés a topcsapatok pilótái között, ugyanis Valtteri Bottas, Lewis Hamilton, Sebastian Vettel, Charles Leclerc és Max Verstappen is a kemény keverékű abroncsokról rajtol majd. Egyértelműen ez tűnik a nyerő választásnak, viszont így még húzósabb lesz az egyébként is trükkös első kanyar. 

A bukik rangsora a végső győzelemre éppen úgy fest, ahogyan a rajtrácson elfoglalják majd a helyüket. Bottas favorizálása teljesen érthető, hiszen Melbourne-ben tökéletes futamot ment és úgy tűnik, hogy Kínában is nagyon érzi az autót. Nagy pénzben azért nem fogadnánk a győzelmére, mert a pole-ból mindig más kávéház rajtolni és tényleg úgy tűnik, hogy nüansznyi különbség van csak a Mercedes és Ferrari között. 

Ami a középcsapatokat illeti, ezúttal a Renualt volt a legjobb, amely megcsípte a 7. és 8. rajthelyet. A bahreini kettős kiesés után nagyon kellene a csapatnak egy dupla pontszerzés, de egyelőre nem elég megbízható ez az autó, hogy rizikózzunk egy ilyen fogadással. 

A Haas ismét jó időmérőn van túl, de náluk is nagy kérdés, hogy a versenyben képesek lesznek-e behozni mindkét autót pontszerző helyre. 

Fogadás szempontjából két tippben gondolkozunk. 

Az egyik, hogy lesz biztonsági autós szakasz. Túlságosan veszélyes az utolsó kanyar, amit elég könnyű benézni, ahogyan ezt bemutatta a harmadik szabadedzésen Alexander Albon is. Sok a rutintalan pilóta, közel az élmezőny és közel a középcsapatok is egymáshoz, így komoly párharcokra van kilátás, ami hibákhoz vezethet. 

A másik amiben gondolkozunk, hogy Gasly áll ki elsőként a boxba. A három topcsapat pilótái közül csak ő rajtol majd lágy gumikról, ami ezen a pályán elég gyorsan elfogy. Bőven kell majd hátrafelé pillantgatnia, mert egyáltalán nem érzi még a Red Bullt és az időmérőn is közel voltak hozzá. A Renault biztos próbálkozik majd elé vágással, így Gaslyt akár egész korán ki is hozhatják. De az is benne van, hogy az elején csetepatéba keveredik és kényszerűségből kell kiállnia a boxba. 9-es oddson érdemes rizikózni ezzel a tippel. 
 

  • Lesz biztonsági autós szakasz @ 1.60    
  • Elsőnek boxba kiálló pilóta - Pierre Gasly @ 9.00    
bet365

 

megosztom