Bundesliga

Óriási a nyomás a Dortmundon, de verhető ellenfél jön

 • gb1
megosztom

A Bayern elleni hatalmas pofont a Mainz ellen javíthatják a Darazsak, akik a maradék bajnokin már nem hibázhatnak.

A közönségen garantáltan nem fog múlni. fotó: archív

5-0. Ez a kulcseredmény a Dortmund-Mainz kapcsán, hiszen előbbi ennyire kapott ki az újfent éllovas Bayern ellen, míg utóbbi pontosan ennyire verte el a Freiburgot. A hangulat tehát teljesen ellentétes a két öltözőben és nem is biztos, hogy reálisan mérték be a bukmékerek az oddsokat.

1X2    
Borussia Dortmund Döntetlen Mainz 05
1.30 5.75 9.50
A tipp azonnali megjátszásához kattints az oddsra!

A mögöttünk lévő héten a tabellán elhúzott két csapat meccse, azaz a Klassiker vitte a prímet, ahol a BVB nagyon csúnyán leszerepelt. A Bajorok esélyt sem hagyva gázoltak át rajtuk és mind taktikailag, mind egyénileg jobbnak bizonyultak trónkövetelő ellenfelüknél.

Ezt a csalódást keltő teljesítményt kéne minél hamarabb kivernie a fejekből Lucien Favrénak, aki - ahogy már megszokhattuk tőle - mindezek ellenére bizakodóan tekint előre. "Semmilyen nyomás nincs rajtunk, a lényeg az, hogy lássuk a megfelelő reakciót a csapattól." A csapat portása, Roman Bürki a következőket tette hozzá a sajtónak adott nyilatkoztában.

Az elmúlt napok alapján nem mondanám, hogy nyomot hagyott rajtunk a Bayern elleni eredmény. 

Nagyon keményen dolgoztunk és a felkészülés meglehetősen intenzívre sikerült a következő feladat előtt." - mondta a svájci kapus, aki hozzátette, hogy - "Csak egyetlen pont a különbség. Senki nem számított arra, hogy a Freiburg két pontot csen a Bayerntől. Ez velünk is megeshet, így készen kell állnunk!"

Favrénak továbbra is fejtörést okozhat két kulcsemberének, Achraf Hakiminek és Lukasz Piszczeknek a hiánya, de az amerikai szárpalánta, Pulisic sincs készen a harcra. A vendégeknél is lesznek kihagyók, Berggreen, Mwene és Holtmann valamint az öreg rutinróka René Adler vannak kényszerpihenőn.

[2803949] 2019-04-13 18:30:00 Borussia Dortmund - Mainz 05x
[2803949] 2019-04-13 18:30:00 Borussia Dortmund - Mainz 05x;5

A Mainz nem csak pompás meccset követően érkezik, de remek emlékeik vannak a Signal-Iduna Parkból, hiszen tavaly a 33. fordulóban aratott 2-1-es győzelmükkel vált biztossá az élvonalban maradás. Igaz, azt leszámítva nem sok babér termett nekik Dortmundban.

A Freiburg leigázása is kissé félrevezető lehet, hiszen a mostani szezonban sem futnak valami stabilan, de az ihletett formában lévő, mesterhármast jegyző Jean-Philippe Matetában például bízhatnak a 05-ös fanok. Abban már kevésbé, hogy idegenben hihetetlenül rosszul megy nekik és immár ötöt buktak zsinórban, ezalatt pedig 17-et vágtak nekik.
 

Tudtad?
 

 • A Dortmund az idei legsúlyosabb vereségét szenvedte a múlt héten
   
 • A Dortmund még nem kapott ki otthon a 2018/19-es Bundesliga-idényben
   
 • Tavaly ugyan nyert a Mainz a Signal-Iduna Parkban, de az utóbbi nyol meccsükön azt az egy sikert jegyzik ott (1 győzelem, 1 döntetlen, 6 vereség)
   
 • A Mainz az utóbbi öt meccsét elbukta idegenben

 

Kérdés, hogy hol is rejlik az érték fogadási szempontból, hiszen az 1.30 hiába tűnik reálisnak, a múltheti történések fényében mégis kissé rizikósnak fest. Egy fokkal jobban fizet, ha a Dortmund neki megy ellenfelének és úgy nyer, hogy már a félidőben vezet, ezt 1.84-ért pakolhatjuk és a gólváltás sem tűnik rossz üzletnek, ami szintén 1.80 körül fogható. Bízva a Dortmund egész évben nyújtott stabil hazai teljesítményében, mi végül az alábbi tippet küldjük harcba.

 

 • Fogadáskészítő - Dortmund nyer + 2 gól fölött @1.74    

 

[2803949] 2019-04-13 18:30:00 Borussia Dortmund - Mainz 05x;
megosztom