Darts

Kik jutnak be a rájátszásba?

megosztom

Cross és Van Gerwen megnyugodhat, mögöttük viszont hatalmas csata van kialakulóban a legjobb négy közé jutásért.

Öt forduló van még hátra a 2019-es Premier League szezon alapszakaszából, az izgalmak pedig egyre csak fokozódnak. Elég őrült és kiszámíthatatlan küzdelemre van kilátás az elkövetkezendő egy hónapban.

Csatlakozz Magyarország legnagyobb dartsos közösségéhez, a PDC Hungarian Fan Club Facebook-csoportjához és böngéssz a legrészletesebb statisztikák között.

Az aktuális tabellára pillantva láthatjuk, hogy Rob Cross és Michael van Gerwen szépen elszakadni látszik a mezőnytől. Ők ketten kiemelkednek ebből a nyolcasból, komoly mélyrepülés kellene ahhoz, hogy innen lemaradjanak a rájátszásról. Sokkal nagyobb az esély arra, hogy köztük dől majd el az első hely. Van Gerwen az elmúlt hat évben mindig a tabella élén zárta az alapszakaszt, de Cross személyében most nagyon kemény kihívóra akadt. Az ő rangadójukra az éppen következő cardiffi fordulóban kerül sor. 

Cross és Van Gerwen tehát némileg megnyugodhat, a tabella utolsó két helyén tanyázó Peter Wrightnak és Michael Smith-nek viszont rá kellene kapcsolnia, mert elúszni látszik a rájátszás. Mindketten tudásuk alatt teljesítenek és komoly feltámadásra lenne szükségük, hogy ott legyenek a végelszámolásnál. Erre vajmi kevés esély mutatkozik ebben a borzasztó kiegyenlített mezőnyben. 

Wade a legveszélyesebb az üldözők közül. - Fotó: PDC

Ami az igazi izgalmakat szolgáltathatja, az a 3. és 6. hely közötti négy játékos küzdelme a playoffért.

Jelenleg James Wade, Gerwyn Price, Mensur Suljovic és Daryl Gurney is 12 ponttal áll. 

Ha az egész PL-szezont nézzük, akkor Wade hozza a leginkább stabil és meggyőző formát. A leghatékonyabb kiszállózás fűződik a nevéhez és a 98 körüli tornaátlaga is a legjobb az üldözők közül. 

Suljovic rájátszásba jutására látjuk a legkisebb esélyt, egyrészről a formája elég ingadozó, másrészről az utolsó két fordulóban Cross és Van Gerwen ellen kellene majd pontokat szereznie, ami határozottan nehéz feladatnak ígérkezik. 

Ami a   szorzóit illeti, továbbra is Van Gerwen a toronymagas favorit, Cross pedig a második legesélyesebb. Az jól látható, hogy az iroda Wright és Smith feltámadásában nem igazán hisz. 

Számunkra a leginkább tetszetős az a Wade-re kínált 15.00-ös odds. Ezt akár meg is bolondíthatjuk egy győztes/helyre típusú fogadással. Ebben az esetben, ha nem nyeri meg, de döntőbe jut, akkor is jön némi pénz a konyhára. 

 

Szerinted kik jutnak be a rájátszásba?
megosztom