Európa Liga

A német vagy a portugál Sasok repülnek előnybe csütörtökön?

  • gb1
megosztom

A Benfica-Frankfurt elég kiegyenlített párharcnak ígérkezik és szinte garantált, hogy csak a visszavágón dől majd el.

Ritka, hogy azonos becenevű együttesek csatáznak. fotó: Twitter

Remek szórakozást ígér a Benfica-Eintracht Frankfurt, amelynek az odavágóját csütörtökön 21 órakor kezdik a lisszaboni Luzi Stadion telt házas közönsége előtt.

1X2    
Benfica Döntetlen Frankfurt
2.30 3.50 3.25
A tipp azonnali megjátszásához kattints az oddsra!

A németek majdnem 25 éve jutottak utoljára a negyeddöntőig, pedig a 90-es években rendszeresen jártak ilyen magaslatokban. A dolguk most sem volt könnyű, hiszen két Bajnokok Ligájából aláhullott csapaton keresztül vezetett idáig az út és a Sahtar valamint az Inter után, most a harmadik BL-t megjárt csapat ellen küzdhetnek.

A Benfica is elég göcsörtös utat járt be idáig, hiszen a Galatát úgy sikerült kiverni, hogy otthon nem találtak be, a Zágráb ellen pedig hosszabbításban tudták csak kiverekedni a továbblépést. A Sasok 2013-ban és 2014-ben is döntőztek, de a híres Guttmann-átok továbbra is tart és még pár évtizedig a legenda szerint el lesznek átkozva.

Mi is a Guttmann-átok? A Benficát BEK-győzelemig vezető magyar mester miután 1961-ben nem tudott megegyezni a vezetőséggel a továbbiakról, többek közt ezzel a mondattal búcsúzott. "Száz évig nem nyertek semmi." Hiszünk benne vagy sem, azóta hat nemzetközi kupadöntőt buktak el a lisszaboniak.

A felállásokat böngészve a legpikánsabb az ifjú szupersztár-palánta, Luka Jovic helyzete, aki a Benficától szerepel kölcsönben az Eintrachtnál, de zöld utat kapott a játékra. Adi Hütternek amúgy nincsenek komolyabb problémái, hiszen a fontosabb játékosai közül Hintereggert – akit a Schalke elleni győzelem alkalmával kellett lehozni – leszámítva minden kulcsembere biztosan bevethető. Nem úgy a hazaiaknál, ahol Jonas kipirosozta magát a meccsről, de Pires és Conti sem bevethető.

[3010115] 2019-04-11 21:00:00 Benfica - Eintracht Frankfurtx

Tudtad?
 

  • A két csapat még soha nem mérkőzött meg UEFA-kiírásban
     
  • Az Eintracht az utóbbi 8/10 Európa Liga meccsét megnyerte
     
  • A Benfica utóbbi 5/6 EL-meccsén under 2.5 gól született
     
  • A Benfica az utóbbi 12/13 EL-meccsén veretlen tudott maradni
     
  • A Frankfurt német rekordot döntve 6/6 győzelemmel zárta idén a csoportját

 

Mindent összevetve az oddsmesterekkel egyetértve úgy gondoljuk, hogy a párharcból a Frankfurt fog kikerülni győztesen. Az Eintracht pompás formában van és 15 meccs óta nem talált legyőzőre, továbbá erősebb csapatok ellen is bizonyította már érettségét. Az első meccsen ugyan a labdabirtoklásban a Benfica lesz a domináns, de az életveszélyes kontráiról híres vendégeknek ez nem fog akkor fejtörést okozni. Az odavágó szerintünk nem fog gólzáporba torkollni és a Frankfurt minimum egy döntetlennel a tarsolyban készülhet majd a visszavágóra.

 

 

[3010115] 2019-04-11 21:00:00 Benfica - Eintracht Frankfurtx;
megosztom