Bajnokok Ligája

A nap ajándéka vagy csapda a Pool-győzelem?

megosztom

Kloppék óriási favoritjai a Porto elleni BL-párharcnak, de vajon már az első meccsen eldöntik a továbbjutást?

A Bajnokok Ligája negyeddöntőinek első felvonásán a Liverpool a Porto együttesét fogadja az Anfielden kedden 21 órától. Ez a párosítás tavaly is összejött az egyenes kieséses szakaszban, akkor a Vörösök 5-0-al ütötték ki portugál ellenfelüket és 13 hónappal később újra csúcsfavoritnak számítanak.

1X2    
Liverpool Döntetlen Porto
1.28 6.50 11.00
A tipp azonnali megjátszásához kattints az oddsra!

A tavalyi évhez hasonlóan Klopp elég jó egyensúlyt talált a nemzetközi kupa és a bajnokság között, de ezúttal már nem a top négy, hanem a végső győzelem a célkitűzés mindkét fronton. A csapat pénteken ha nyögvenyelősen is, de legyőzte a Southamptont, amivel visszavette az első helyet a tabellán, bár a City két pont lemaradással és egy meccs mínuszban liheg a nyakában.

Szinte hihetetlen, hogy 33 forduló alatt mindössze egy alkalommal kaptak ki, de mégis aggódniuk kell a végső siker miatt és talán a történelem egyik legnagyobb pechje lenne, ha végül lemaradnának arról.

Azt se felejtsük, hogy a Liverpool 14 meccses veretlenségi szériában van, közte a Bayern Münchent 3-1-es összesítéssel búcsúztatva a legnívósabb sorozatból.

 

 

 

Liverpool#eng-liverpool#5

Igazság szerint a Porto elég hasonló cipőben jár keddi ellenfelével, hiszen a pénteki, Boavistán aratott 2-0-s győzelemmel a bajnokságban egyenlő ponttal áll a Benficával. Persze a Liga Nos-t nem lehet egy szinten emlegetni a Premier League-gel, de a BL-ben nyújtott teljesítményük is ad némi okot az önbizalomra. Az előző fordulóban például a tavaly Barcelonát is kiejtő Román jutottak túl egy idegfeszítő, hosszabbításban eldőlő párharc keretében. 

Sérgio Conceicao fiai a legkövetkezetesebbek a gólszerzésben voltak, az idei sorozat mind a nyolc meccsén sikerült betalálniuk.

Minden sorozatot figyelembe véve csak három találkozót találunk, amikor nem sikerült beköszönniük az ellenfélnek. 

FC Porto#por-fc_porto#5

A felállásokat böngészve láthatjuk, hogy mindkét oldalon van eltiltott és sérült játékos is. A hazaiaknál Andrew Robertson, míg a vendégeknél a rutinos Pepe és Héctor Herrera üli ki piros lap miatt az odavágót. A portugáloknál a legnagyobb gondol Alex Telles kimaradása okozhatja, aki csípősérülés miatt hagyta ki a Boavista elleni találkozót, de még nem biztos, hogy kedden nem lép pályára.

[3010089] 2019-04-09 21:00:00 Liverpool - FC Portox

Mindent összevetve persze nem kérdés, hogy a Pool a favoritja a meccsnek, de a jelenleg 1.28-on álló hazai odds annyira mégsem kecsegtető, hiszen mégis csak a BL-ről beszélünk. Persze a hazai pályán egyik legnehezebben legyőzhető csapatról beszélünk, amely minden sorozatot nézve csak egyszer égett meg idén. 

Akibe talán a hazai sikernél is jobban megérheti fektetni, az Sadio Mané - a szenegáli támadó a BL-t és a Bajnokok Ligáját is figyelembe véve az utóbbi hét meccsen hét találatot jegyez. Ezekből négyet az Anfield közönsége előtt termelt és a kissé megborított Porto védelem ellen is garantáltan sok helyzete lesz  rá, hogy folytassa ezt a szériát. 
 

  • Sadio Mané bármikor betalál @2.25    

 

[3010089] 2019-04-09 21:00:00 Liverpool - FC Portox;
megosztom