Bajnokok Ligája

Így szívatta a Jézus-frizurás Messi a Ronaldóval felállt Unitedet 2008-ban

A párharc két meccses formában legutóbb tizenegy éve jött össze és végül meglepő eredményt hozott.

Solskjaer élete legnehezebb feladatára készül trénerként, hiszen a PSG csodával határos kiejtése után megkapták a Lionel Messit soraiban tudó Barcelonát. A katalánok 2013 óta veretlenek hazai pályán a BL-ben, tehát a statisztika szerint mindenképp nyerniük kéne otthon, ha tovább akarnak menni, na de ne szaladjunk ennyire előre, inkább tekintsünk kicsit a múltba hiszen egy évtizeddel ezelőtt hatalmas csatákat vívott a két együttes.

A 2007/08-as Bajnokok Ligája-szezonban a legjobb négy között sodorta össze őket a sors és az akkoriban 20 éves argentin ifjonc megvillantotta, hogy mire számíthat tőle a futballvilág az elkövetkezendő években. Ráadásul a szárnyát bontogató, még Aranylabda nélküli zsenit akkor láthattuk először ősellenségével, Cristiano Ronaldóval párbajozni, ez pedig külön pikantériát adott a találkozónak.

A legendás Sir Alex Ferguson által irányított United egyik legjobba, Paul Scholes élete talán legfontosabb gólját szerezte azon a meccsen és döntötte el a továbbjutást, hogy aztán a kupát is magasba emelhessék pár héttel később.

Az ikonná vált középpályás hihetetlenül őszintén nyilatkozott a babarcú Messiről.

Megfoghatatlan - ez a szó ugrik be egyből, amikor Messire gondolok. Nem szégyellem bevallani, hogy a Barcelona elleni meccseken végig abban reménykedtem, hogy Messi minél távolabb helyezkedjen tőlem. 

- emlékezett vissza korábban adott interjújában Scholes. "Úgy érzed, hogy az egyik szemedet rajta tartod, de aztán pislantasz egyet és már el is tűnt, majd újra észreveszed valahol máshol, üres területen a labdával. Amikor szemben állsz vele, tudod, hogy mit fog csinálni, de hiába, mert az úgyis nála marad."

Lássunk hát nosztalgiaként egy hosszabb összefoglalót az iménti mondatok alátámasztásaként.

Messi egy évvel később már megkopasztott fizimiskával a pályára lépve bosszút állt a Uniteden, hiszen akkor már a döntőben kerültek össze és a 2-0-ra megnyert római fináléban ő szerezte a második találatot. Két esztendővel később angol földön is lecsaptak a Vörös Ördögökre - a Wembley-ben rendezett döntőben 3-1-re múlták felül "hazai" pályán játszó Rooney-ékat - Leo akkor is eredményes tudott lenni.

Összességében tehát inkább kedves emlékeket őriz az ötszörös Aranylabdás spíler, hogy azonban a múlt ismétli-e önmagát és újfent beletörik-e a bicskájuk a Unitedbe, azt csak jövő hét kedden tudjuk majd meg.

[3010093] 2019-04-10 21:00:00 Manchester United - Barcelonax;