Tenisz

Erős statisztika szól emellett a tipp mellett

  • Cesc18
megosztom

A tavalyi döntős Tennys Sandgren bajba kerülhet Janko Tipsarevic ellen a houstoni salakpályás tenisztorna első körében.

Kedden kialakul a legjobb 16 mezőnye Houstonban, az egyetlen amerikai salakpályás ATP-tornán. Az első körös találkozók közül utolsóként Janko Tipsarevic és Tennys Sandgren lép majd pályára. 

Fogadás a továbbjutóra    
Janko Tipsarevic Tennys Sandgren
2.37 1.63

Nem véletlenül ezt a mérkőzést tették a program legvégére, ugyanis Sandgren vasárnap még a mexikói Monterreyben játszott elődöntőt egy Challenger-tornán. Nem volt a legokosabb dolog az amerikaitól, hogy bevállalta ezt a versenyt, hiszen a héten sok pontot kell védenie a tavalyi döntője miatt. Ugyanakkor az érem másik fele, hogy önbizalmat szeretett volna gyűjteni, miután az elmúlt hat versenyén egyaránt az első körben búcsúzott. 

Sandgren tavaly döntőt játszott Houstonban. - Fotó: ATP

Pedig a lehető legszebben kezdődött Sandgren számára a 2019-es szezon, hiszen az Australian Openre egy aucklandi tornagyőzelemmel hangolt, ami nem mellesleg pályafutása első ATP-címe. Azóta viszont egészen a múlt hétig képtelen volt meccset nyerni, pedig Paolo Lorenzi, David Ferrer, Adrian Mannarino vagy éppen Alexander Bublik nem foghatatlan játékosok...

Monterreyben a két és fél hónapos nyeretlenségi sorozata megszakadt, viszont azt nem lehet mondani, hogy túlságosan meggyőzően játszott volna. Már az első körben pokolian megszenvedett a 300-on kívüli Renzo Olivo ellen, majd a további mindhárom mérkőzésén döntő szettre kényszerült. Ebből túl sok önbizalmat nem tudott szerezni, főleg úgy, hogy az elődöntőben a Miami Open után ismét kikapott Bubliktől, méghozzá meccslabdáról.

Érthetetlen, hogy Sandgren mitől lett ennyire bizonytalan, mindenesetre a jelenlegi formájában Tipsarevic ellen sem mernénk nyugodt szívvel nyeretni. 

Ugyan mostanság már nem az egykori top 10-es Tipsarevicset láthatjuk, de azért még mindig hatalmas szívvel harcol és képes megráncigálni bárki bajszát. Emlékezhetünk, hogy az AO-n szettet csent Grigor Dimitrov ellen, nemrégiben a Miami Openen meccset nyert Bradley Klahn ellen és utána Roberto Bautista-Agut ellen is jól tartotta magát. Tud tehát még kellemetlenkedni a 34 éves szerb. 

Sandgren az aucklandi tornát szettveszteség nélkül tudta megnyerni, azt leszámítva viszont a többi 11 mérkőzése mindegyikén veszítettet szettet. 

Az elmúlt hat mérkőzése egyaránt döntő szettbe torkollott. 

Meglepő lenne, ha éppen most hozna egy 2-0-t, hiszen nem sok ideje volt kemény pályáról salakra átállni. Kipihenni a múlt heti négy döntő szettes meccsét pedig pláne nem tudta. 

A statisztika mellett tehát egyéb dolgok is szólnak amellett, hogy Tipsa is fog legalább egy játszmát Sandgren ellen. 

Janko Tipsarevic-Tennys Sandgren
Tipsarevic +1.5 szett hendikep
1.57 @   
Fogadási határidő: szerda, 02:30
pinnacle
megosztom