Német foci

Ennyire talán nem lefutott még a Bundesliga

megosztom

Sokkoló győzelmet aratott szombaton a Bayern München a Dortmund felett, a bukmékerek pedig oda is adták az aranyat a bajoroknak.

Óriási várakozás előzte meg a szombaton megrendezett Bayern München - Borussia Dortmund Bundesliga-rangadót, hiszen a két csapat hosszú évek után ismét ki-ki meccset vív a salátástálért, ráadásul egy lépéssel a BvB előrébb is járt a rekordbajnoknál.

Fotó: Bayern München/facebook.com

Csakhogy aztán jött a szombati ütközet és a Bayern München egy egészen szenzációs félidőt produkálva feltörölte a padlót a Dortmunddal. Az 5-0-s hazai győzelemmel záródó "aranycsata" sok kérdésre választ adott, például arra is, hogy bizony a bajorokat soha nem szabad leírni.

Niko Kovac csapata a győzelemmel át is vette a tabella vezetését a BvB-től, igaz mindössze egy pont az előnye a címvédőnek. Hat fordulót rendeznek még a Bundesliga mostani kiírásából, tehát azért lefutottnak hiba lenne titulálni ezt a versenyfutást.

Ehhez képest a bukmékerek szépen beárazták a Dortmundot, hiszen a Bayern bajnoki címe jelenleg mindössze 1.30-as szorzón fogadható.

Mivel összesen még 18 pont szerezhető a hátralévő meccseken, első ránézésre talán túlzónak tűnik ez a szorzó.

Ugyanakkor ha vetünk egy pillantást a két csapat hátralévő mérkőzéseire, akkor talán elmondható, hogy a bajorok sorsolása valamivel egyszerűbbnek néz ki.

Lewandowskiék mennek majd következő héten a Düsseldorfhoz, fogadják a Werdert, játszanak a szinte biztos kieső Nürnberg-Hannover duóval, majd jön a Lipcse elleni idegenbeli rangadó, végül a Frankfurt elleni hazai zárómeccs. Ebből a hat meccsből talán utolsó kettő lehet problémás.

A másik oldalon ennél picivel több a necces meccs: egyrészt lesz még egy Ruhr-vidéki derbi a a kiesés ellen kaparó Schalke ellen és egy idegenbeli rangadó a Mönchengladbachnál. A Freiburg és a Werder elleni idegenbeli meccsek szintén nem lesznek egyszerűek.

A két csapat hátralévő meccsei
Bayern München Dortmund
Düsseldorf (i) Mainz (o)
Werder (o) Freiburg (i)
Nürnberg (i) Schalke (o)
Hannover (o) Werder (i)
Lipcse (i) Düsseldorf (o)
Frankfurt (o) Mönchengladbach (i)

A dortmundiak bajnoki címe 3.50-es szorzót pakolható a    -nél, így aki bízik a fekete-sárgákban, annak most érdemes megtolni némi pénzzel. A következő héten a Bayern idegenbe megy, míg a Dortmund ugye otthon játszhat, ez pedig mindenképpen egy esély az odds zuhanására, hiszen ha netán a München botlik, miközben a BvB nem, akkor a korai kifizetés funckciónak köszönhetően biztosan profitálhatunk.

Mit gondoltok, van még esélye a Dortmundnak az aranyéremre?

 

 

268479

 

megosztom