Bundesliga

Klassiker 100 - Ott van a value, ahol sokan nem gondolnák?

  • gb1
megosztom

A Bayern és a Dortmund jubileumi Bundesliga meccsen méri össze erejét szombaton, mi pedig szembemegyünk a bukikkal.

Hummels mindkét oldalon kipróbálhatta már magát. fotó: Bundesliga Official

Németország legnagyobb összecsapása érkezik szombaton 18:30-kor, hiszen a trónkövetelő Dortmund a rekordbajnok otthonában vendégeskedik. Az utóbbi évek legfontosabb Klassikere is kerekedhet a mérkőzésből, hiszen miután a BVB elpocsékolta a nehezen összeszedett kilenc pontos előnyét, újra teljesen nyílt lett a liga.

1X2    
Bayern München Döntetlen Borussia Dortmund
1.50 4.75 5.50
A tipp azonnali megjátszásához kattints az oddsra!

Amint azt láthatjuk, a bukik szerint a Bayern toronymagas esélyese az összecsapásnak, pedig nem túl jó előjelekkel érkezik a Kovac-brigád. Egy hete ugyanis nem bírtak a lényegesen gyengébb Freiburggal - amelyet pénteken a Mainz nem kis meglepetésre kicsontozott - majd hét közben a kupában is majdnem megégtek.

Az alsóbb osztályú Heidenheim közel állta a világra szóló meglepetéshez, de végül 5-4-gyel Lewandowskiék harcolták ki a továbbjutást. Igaz, hogy a bajorok szinte az egész meccsen 10 emberrel fociztak, de a négy kapott gólra még ez sem lehet kifogás - újra láthattuk, hogy a vezetőség miért döntött a védelem teljes újjáépítése mellett.

Lewának amúgy elég jól megy a Klassikeren - eddig 13 gólt szerzett, 12-őt a Bayernnek és csak egyet a Dortmundnak.

Hummels és társainak örömére a Dortmund sem brillírozott az utóbbi időszakban, de még így is egységesebbnek tűnnik jelenleg. A Wolfsburgot két utolsó pillanatos Alcácer góllal verte, de valójában a Hannover januári 5-1-es megsemmisítése óta hiányzik az a lehengerlő futball, amit ősszel láthattunk tőle. Bár sok pontot ejtett, azért magáért beszél a stat, hogy az utóbbi 25/27 meccsén veretlenek maradt.

A BVB 27 forduló után legutóbb a 2011/12-es szezonban volt a Bayern előtt, akkor Kloppal be is húzták a Salátástálat.

A sérültek tekintetében Lucien Favre van nagyobb gondban, ugyanis a Darazsak mestere nem számíthat Pulisic, Hakimi és Diallo szolgálataira, de Guerreiro és Alcácer sincs 100 százalékos állapotban. A Bayernnél is van pár kimaradó, de Kovac az általa favorizált legerősebb kezdőt teheti pályára.

[2803939] 2019-04-06 18:30:00 Bayern München - Borussia Dortmundx
[2803939] 2019-04-06 18:30:00 Bayern München - Borussia Dortmundx;10

Tudtad?
 

  • A Bayern az utóbbi 7 hazai meccsét nyerte a Bundesligában.
  • Az utóbbi 7 Klassiker mindegyikén legalább 3 gól esett.
  • A Bayern eddig 28 gólt kapott a bajnokságban - tavaly az egész szezon alatt szedett be ennyit.
  • A Dortmund az utóbbi három meccsén legalább két gólt lőtt.
  • A Bayern az utóbbi négy összecsapását elveszítette a Dortmund ellen, amikor a tabellán hátrébb állt.

 

A Klassikerre korábban már ajánlottunk egy elég acélos, hatszoros szorzóval kecsegtető, fogadáskészítővel összerakott kombit. Ennek az alapja is az volt, hogy egy intenzív, nyíltsisakos, rengeteg helyzetet hozó meccsre számítunk és mivel a bukikkal ellentétben mi abszolút háromesélyesnek látjuk az összecsapást, így az X2-ben látunk inkább value-t.

 

 

[2803939] 2019-04-06 18:30:00 Bayern München - Borussia Dortmundx;
megosztom