Darts

Gurneyvel és Van Gerwennel nyernénk - tippötletek a 10. fordulóra

megosztom

Csütörtök este Belfastban folytatódnak az Unibet Premier League darts küzdelmei.

Az Unibet TV-n mobilról és táblagépről is nézhetőek a mérkőzések. Ha most regisztrálsz, az iroda 20.000 HUF kezdő bónuszt ad. További részletek.

Múlt csütörtökön pont került az alapszakasz első felvonásának végére, és kiderült, hogy Raymond van Barneveld nem folytathatja a küzdelmeket. Pihenőre azonban nincs lehetőség, este ugyanis Belfastban lesz jelenése a versenyben maradt nyolc dartsosnak. Innentől a harc a négy rájátszás helyért megy, és mivel jelenleg a negyedik és nyolcadik játékost mindössze négy pont választja el, így ennél nem igen lehetne nyitottabb a verseny. Fontos szabályváltozás: a korábbi évekhez képest idén az alapszakasz második felében nyolc nyert legig tartanak a küzdelmek, tehát maximum 14-et játszhatnak.

Premier League, 10. forduló    
Kezdés Mérkőzések 1 X 2
20:10 Mensur Suljovic-James Wade 2.75 4.50 2.05
20:50 Michael Smith-Peter Wright 2.25 4.70 2.40
21:30 Rob Cross-Daryl Gurney 1.95 4.70 2.90
22:10 Michael van Gerwen-Gerwyn Price 1.30 6.50 7.00

Az északír publikum elsőként Mensur Suljovicot és James Wade-et köszöntheti majd a színpadon. Az elmúlt négy forduló mindkét játékosnak eredményesen sikerült, hiszen csak egy-egy vereséget jegyeztek. Forma alapján talán inkább az angol felé billen a mérleg nyelve, ugyanis múlt héten Rotterdamban két 100+ körátlagos meccset játszott és a hétvégi European Tour állomáson is közel 106-os átlaggal esett ki, míg Suljovic Hollandiában nem brillírozott és igazán a German Darts Championshipen sem érezte a játékot. 

Ami viszont az osztrák mellett szól, hogy az elmúlt három hétben kétszer is legyőzte Wade-et. A Premier League keretén belül 7-3-ra, a European Darts Open negyeddöntőjében pedig 6-2-re. 

A forma tehát inkább Wade, a lélektani előny Suljovic mellett szól. Ebből akár egy igazságos pontosztozkodás is kisülhet, de ehhez az osztráknak újra jól kell dobnia. Fogadás tekintetében az X2 1.50-ért nem rossz befektetés. 

TIPPKIRÁLY 4
Országos Tippbajnokság


Kattints és nyerj menő Dorko-cuccokat összesen 150 000 forint értékben!

Az est második felvonásán a két sereghajtó, Michael Smith és Peter Wright feszül egymásnak. A felzárkózás szempontjából ez mindkét úriembernek borzasztó fontos mérkőzés. Smith az egész sorozat alatt tudása alatt teljesít, míg Wright egy hullámvasúton ül. Igazi háromesélyes derbi, főleg, ha még azt is idevesszük, hogy Smith Rotterdam után valamiért kihagyta a hétvégi European Tour versenyt, Wright pedig a kedvese nélkül utazott az elmúlt fellépésekre, miután Joanne-t műtötték. Ez az a meccs, amibe semmilyen szempontból sem éri meg belenyúlni, mert annyira nehezen olvasható. 

Gurney mindig nagy támogatást kap az északír közönségtől. - Fotó: PDC

A folytatásban a 2018-as világbajnok Rob Cross és a hazai kedvenc Daryl Gurney áll tábla elé. Az északír elég komoly formában várja a számára talán legfontosabb fellépést, hiszen az elmúlt négy fordulóban veretlen maradt és a veszélyzónából egészen a negyedik helyig jött előre. Cross sem panaszkodhat, nagyon erős játékot láthattunk tőle az alapszakasz első felében. Gurney idei egyik legrosszabb meccsét éppen a világbajnok angol ellen játszotta Exeterben. Akkor rettentő indiszponáltan dobott, aminek első pályáról egy 7-1-es pofon lett a vége. Most hazai közönség előtt egy jó adag motivációval vehet revánsot.

Érdekes, hogy tavaly is Cross volt Gurney ellenfele Belfastban. Az angol tehát kapott már ízelítőt abból, hogy milyen Észak-Írországban "SuperChin" ellen dobni.

Ahogyan egy éve, úgy most sem fogják kímélni Crosst és nem zárható ki, hogy ezt meglovagolva ismét Gurney hagyhatja el győztesen a színpadot.

A bukmékerek az angolt tartják favoritnak, így az X2 1.83-as szorzóval kecsegtet. 

 

Az Unibeten az egyik legszélesebb fogadási kínálatot találjuk a Premier League-re!


Papíron a nap utolsó összecsapása, vagyis Michael van Gerwen és Gerwyn Price mérkőzése tartogatja a legkevesebb izgalmat. Noha a walesi sokat fejlődött tavaly óta és minden esélye megvan a rájátszásra, a világelső holland ellen képtelen volt eddig nyerni. 

15 alkalommal találkoztak és mind a 15-ször Van Gerwen hagyta el győztesen a színpadot. 

Ameddig Price nem tudja ezt a mentális gátat áttörni, addig semmi esélye, hogy megszakítsa a negatív szériáját. A formája egyébként a parádés kezdése - az első öt forduló után csak ő volt veretlen - óta visszaesőben van, ugyanis az elmúlt négy fordulóban három vereséget jegyzett. 

Ha nem javul fel, akkor ez a meccsük sem lesz szorosabb, mint a nottinghami 7-3...Ráadásul most Van Gerwen lesz az első pályán. 

A versenyt szponzoráló Unibetnél elég vaskos, 2.02-es oddson fogadható a Van Gerwen -3.5, ami különösen annak fényében nagy value, hogy a korábbi évekkel ellentétben, idén az alapszakasz második felében már nyolc nyert legig tartanak a mérkőzések.

hatharom.com
Mensur Suljovic-James Wade Wade vagy döntetlen 1.50 @   
Rob Cross-Daryl Gurney Gurney vagy döntetlen 1.81 @    
Michael van Gerwen-Gerwyn Price Van Gerwen -3.5 2.02    
unibet

További tippekért látogass el partneroldalunkra, a Logibet-re!

 

megosztom