Tenisz

Elkalkulált odds az amerikai szöszi meccsén?

megosztom

Nagyszerű szorzót kapunk Amanda Anisimova győzelmére Petra Martic ellen a charlestoni torna első körében.

Kedden 11 összecsapással folytatódik a küzdelem Charlestonban, a mi szemünk pedig Petra Martic és Amanda Anisimova mérkőzésének szorzóin akadt meg. 

Fogadás a továbbjutóra    
Petra Martic Amanda Anisimova
2.15 1.76

A fogadóirodák a 17 éves amerikai szupertehetséget favorizálják, amivel mélyen egyet tudunk érteni, sőt, szerintünk még esélyesebb, mint amit a szorzók mutatnak. Persze, azt is tudjuk, hogy miért így lőtték be az esélyeket az oddsmesterek. 

Martic ugyanis alapvetően inkább salakpályás teniszező, tehát Charlestonban határozottan jó lehet(ne). Ugyanakkor ahogyan tegnap Stollár Fanny mérkőzésének előzetesében is írtuk, ezen a tornán a klasszikus európai vörös salak helyett zöld salakot használnak, ami sokkal gyorsabb, éppen olyan, amit a kemény pályán nevelkedett amerikaiak szeretnek. 

Anisimovának nem lesz ismeretlen a charlestoni zöld salak. - Fotó: WTA

Alsóbb kategóriás tornákon sokszor találkozni ezzel a zöld salakkal, WTA-szintén viszont egyedül Charlestonban találunk ilyet. 

Ugyan Martic 10 évvel idősebb és indult is már korábban ezen a versenyen, mégis azt lehet mondani, hogy ezen a felületen kevesebb a rutinja. Az az egy charlestoni szereplése 2011-re datálódik és akkor is rögtön az első körben búcsúzott. 

Anisimovának viszonylag frissek lehetnek az emlékei a zöld salakról, hiszen két éve Indian Harbour Beachen és Dothanban is játszott ezen a speciális borításon. Ráadásul nem is eredménytelenül, hiszen mindössze 15 évesen mindkét tornán döntőzött. Anisimovának egyébként a klasszikus vörös salakkal sincs semmi problémája, a junioroknál hússzú idő után ő volt az első amerikai, aki a Roland Garroson döntőbe tudott jutni. 

Jó eredmény várható tehát az amerikai tinitől Charlestonban, Martic pedig nem véletlenül kerülte mindig ezt a tornát, vélhetően neki kevésbé fekszik a zöld salak. 

Nem lesznek ismeretlenek egymás számára, ugyanis tavaly Cincinnatiben már találkoztak. Akkor a második körben Anisimova 6-4, 6-3-mal ment tovább. Egy hasonló eredményt most is el tudunk képzelni az amerikaitól. 

Petra Martic-Amanda Anisimova
Anisimova jut tovább
1.76 @   
Fogadási határidő: 17:30
pinnacle
megosztom