Forma-1

A Ferrari a legerősebb, de mi nem Vettelékre fogadunk - tippötletek a Bahrein Nagydíjra

megosztom

Charles Leclerc a vasárnapi Bahrein Nagydíjon megszerezheti első futamgyőzelmét a Ferrari színeiben.

A hétvégén Bahrein látja vendégül a száguldó cirkuszt, immáron 15. alkalommal. A lemenő nap fényében mindig egy csodás versenyt láthatunk a szahíri pályán. A szezonnyitó melbourne-i futamon a Mercedes örülhetett, ám Bahreinben fordulni látszik a kocka, ugyanis a szombati időmérőn a Ferrari kibérelte az első sort. Minden jel arra mutat, hogy Sebastian Vettelék gyorsan kiköszörülhetik az ausztráliai csorbát. 

Leclerc elhappolhatja a győzelmet Vettel elől. - Fotó: F1

Meglepetésre azonban nem Vettel, hanem a fiatal trónkövetelő, Charles Leclerc indulhat a pole-ból. A monacói tehetség már a szezonnyitón is gyorsabbnak tűnt a világbajnok németnél, ám akkor a csapat nem engedte, hogy harcba szálljanak egymással. Most viszont minden esélye megvan Leclerc-nek, hogy már a második ferraris versenyhétvégéjén futamot nyerjen. Vettel nem nagyon szereti, ha valaki megpróbálja átvenni a helyét, szóval érdekes meccs alakulhat ki köztük, ő ugyanis aligha kap majd olyan utasítást, hogy nem támadhatja meg a csapattársát. 

Nagy kérdés, hogy a Mercedes bele tud-e szólni az első hely sorsásba. Nem olyan meglepő, hogy eltűnt a fölényük, hiszen az ausztráliai pálya nem igazán mérvadó az erőviszonyokat illetően. 

Ami az időmérő alapján jól kirajzolódott, hogy ezúttal nem nagy hármasról, hanem nagy kettősről beszélhetünk, ugyanis a Red Bulltól kifejezetten gyenge teljesítményt láthattunk szombaton. 

A fogadóirodák egyértelműen Leclerc-et favorizálják, míg a két mercis közül Hamiltont várják a dobogóra. Itt a top 4 pilóta esetében nem találunk igazán komoly értékkel kecsegtető tippet. A dupla ferraris dobogó csak 1.33-at fizet a    -nél, míg a kettős Ferrari-siker 1.66-ot. Ennyiért, mi köszönjünk, nem kérjük.

Ami a középcsapatokat illeti, a Haas ismét nagyon erősnek tűnik, különösen Kevin Magnussennel a volán mögött, aki a 3. sorból rajtolhat. Szintén nagyszerű teljesítményt nyújtott a McLaren is, amely mindkét pilótáját a top 10-ben tudhatja. Akár meg is kockáztathatjuk, hogy ezúttal mind Carlos Sainz, mind Landon Norris helyezéssel ér célba. A Renault motor már egy fokkal megbízhatóbb, mint a Honda volt, a két pilóta pedig jó formának örvend. Szóval, ha nem keverednek galibába, akkor ennek a tippnek zöldülnie kellene. 
 

  • Mindkét autó helyezéssel ér célba - McLaren igen @ 1.83    
bet365
megosztom