Tenisz

Ezt az oddsot csúnyán benézték Isner meccsén

  • Cesc18
megosztom

Pénteken az elődöntős összecsapásokkal folytatódnak a küzdelmek Miamiben.

A hölgyeknél már tudjuk, hogy Ashleigh Barty és Karolina Pliskova vívja majd a Miami Open döntőjét, pénteken pedig az uraknál is fény derül a két finalistára.

A két elődöntőben egyaránt egy 30 feletti és egy Next Gen-tehetség néz farkasszemet egymással.

A felső ágon a címvédő John Isner a 18 éves kanadai Felix Aguer-Aliassime ellen méri össze a tudását, míg az alsó ágon a 20-szoros Grand Slam-bajnok Roger Federer ellenfele a szintén kanadai, 19 éves Denis Shapovalov lesz. 

Fogadás a továbbjutóra    
  1 2
John Isner-Felix Auger-Aliassime 1.60 2.38
Roger Federer-Denis Shapovalov 1.22 4.25

Mindkét mérkőzés komoly izgalmakat tartogat, különösen előbbi, hiszen Aguer-Aliassime már történelmet írt Miamiben, ám a tündérmeséje korántsem biztos, hogy az elődöntőben ér véget. 

Auger-Aliassime a Miami Open legfiatalabb elődöntőse. - Fotó: ATP

A kanadai csillag hihetetlen lendülettel, erővel és önbizalommal játszik. 10 nap alatt a selejtezőkkel együtt hét mérkőzést nyert meg és ő lett a Miami Open történetének legfiatalabb elődöntőse. A nála kicsit idősebbek közül kiütötte Coricot, Hurkacz-t és Ruudot, illetve legyőzött olyan jó formában ütő játékosokat, mint Fucsovics és Basilashvili. 

Coric legyőzésével 5-0-ra módosította a top 20-asok elleni mérlegét, ami ennyire fiatalon ugyancsak varázslatos. 

Azt már tavalyelőtt is tudni lehetett, hogy hatalmas potenciál van benne, így aligha egyszeri csodáról beszélhetünk, de vajon Isner jelenti-e a végállomást számára?

A hórihorgas amerikai valamit nagyon megérzett Floridában, mert a tavalyi meglepetés tornagyőzelme után idén is itt állt össze a játéka. A szezon elején borzasztó százalékban tudta csak megnyerni a rövidítéseket, Miamiben viszont minden megfordult és immáron zsinórban hét megnyert tie-breaknél jár. 

Egy nagy szervás játékosnak hatalmas önbizalmat tud adni, mint ahogyan az is, hogy folyamatosan bejönnek a bomba első adogatásai. Isner a négy mérkőzése alatt átlagban 73%-ban (!) ütötte be az első szerváit. Így tehát alapvetően hiába beszélünk egy lassú kemény pályáról, mivel alig kényszerül második szervára, bréket is nehéz kicsikarni ellene. Összesen egyébként már 77 ásznál jár a tornán.

Ha Isnernek nem esik vissza az első szerva hatékonysága, akkor Felixnek komoly nyomás alatt kell majd adogatnia, hiszen egy brék nem nagyon fér bele. Viszonylag kevés rutinja van ilyen játékosok ellen, eddig 1-1 meccset játszott Milos Raonic és Ivo Karlovic ellen. Mindkettőt elveszítette, ami nem túl jó ómen. 

Ugyanakkor azokon a meccseken nem volt annyira jó formában, mint most. 
 

Mire fogadjunk?


Gondolkozhatunk az overben, de a bukmékerek 25.5-nél húzták meg a játékok számának határát. Ami teljesen érthető, hiszen Isner az előző két meccsét egyaránt 7-6, 7-6 arányban húzta be.

A tie-breakes piacokat szemlélve, az    kínálatán akadt meg a szemünk, ahol lehetőségünk nyílik nem csak 0,5-ös, de 1.5-ös line-ra is tippelni. Utóbbi esetében az over, tehát, hogy legalább két tie-breaket játszanak 3.35-ös oddson fogadható. Ezt mi a lassabb borítás és környezet ellenére is borzasztó magasnak tartjuk, hiszen, mint fentebb említettük, ha Isner hozza az elmúlt négy meccsen mutatott adogatóformáját, akkor jó eséllyel rövidítések dönthetnek. 

A tippet egyébként tovább erősítő, hogy a nappali programban kaptak helyet és a mai napra nem jósolnak esőt Miamiben. 

John Isner-Felix Auger-Aliassime
hatharom.com
Tie-breakek száma - 1.5 felett
3.35 @   
Fogadási határidő: 18:00
unibet
megosztom