Nemzetközi foci

Ő lenne minden idők legjobb védője?

Egy friss Twitteres szavazás alapján igen. Maldini bő 65.000 voksból fölényesen végzett az élen, ti mit gondoltok?

fotó: SportBible

Az egyik online sportóriás, azaz a SportBible Twitteren tette fel a nagy kérdést, hogy vajon ki minden idők legjobb bekkje. A szavazáson elképesztő fölénnyel tarolt az egykori olasz válogatott legenda, Paolo Maldni, aki a voksok kicsivel több mint 60 százalékát zsebelte be. Messze mögötte 16 százalékkal végzett Carles Puyol, a volt Barcelona kiválóság, őt pedig szorosan Sergio Ramos követte. A negyedik helyezett a szintén itáliai Fabio Cannavaro lett, ő az utóbbi két évtizedben az egyetlen spíler, aki védőként kapott Aranylabdát. 

Azt azért feltétlenül jegyezzük meg, hogy a Twitter csak négy választási opciót engedélyez a szavazásoknál, így maradhatott ki Franco Baresi, Franz Beckenbauer vagy Alessandro Nesta. Az elsöprő siker ennek ellenére arra enged következtetni, hogy egy hosszabb lista esetén is Paolo Maldini zsebelte volna be az első helyet. 

Maldini az egész karrierjét a Milan csapatában töltötte, több, mint 600 alkalommal lépett pályára az AC mezében. 

Illusztris karrierje során hétszer nyerte meg a Serie A-t, egyszer a Coppa Italiát, ötször az olasz Szuperkupát, ötször (!) a Bajnokok Ligáját és öt alkalommal az UEFA-szuperkupát is.

A válogatottban 126 alkalommal lépett pályára 1988-2002 között, de a hőn áhított világbajnoki győzelem elmaradt számára. A legközelebb az 1994-es USA-ban rendezett vb-n járt, ahol a döntőben tizenegyesekkel maradtak alul a brazilok ellen. Érdekesség, hogy a Pasadenában rendezett finálét Puhl Sándor vezette.

Maldini ugyan jó ideje visszavonult, de még mindig komoly hatással van a játékosokra. Alessio Romagnoli a napokban adott interjújában beszélt a Rossoneri legendájáról. "Nagyon izgalmas egy ilyen klub kapitányi karszalagját viselni és nagyon nagy köszönettel tartozom Maldininek a tanácsaiért és a sok dicséretért." - nyilatkozta a 24 éves hátvéd.


Szerinted ki érdemelné meg a történelem legjobb bekkje címet?