Szerencsejáték-ipar

Börtönből szervezte a csalásokat, hét teniszezőt elfogtak

  • mr.blonde
megosztom

Újabb kínos sztori vet árnyékot a tenisz világára, sajtóhírek szerint 7 francia játékost is őrizetbe vett a rendőrség.

Nagyon úgy tűnik, hogy a tenisz komoly morális problémákkal küszködik, hiszen januárban írtunk arról, hogy Spanyolországban 28 profi teniszezőt gyanúsítottak meg a hatóságok a mérkőzések manipulációjának vádjával, most pedig Franciaországban borult ki a bili a csalások miatt.

A L'Equipe cikke szerint a francia rendőrség hét francia teniszezőt vett őrizetbe bűnszervezetben elkövetett fogadási csalás gyanúja miatt. A lap a játékosokat nem nevezte meg, ugyanakkor a csalások főszervezőjét igen.

A lap szerint az amerikai állampolgársággal rendelkező, Grigo Sargsyan nevéhez köthető a csalássorozat, aki ismert alakja a fogadási csalások intézményének, tavaly júniusban például Belgiumban le is tartóztatták és azóta is őrizetben ül.

Csakhogy ez úgy látszik nem gátolta meg a 'Maestro' néven ismert fickót a csalások megszervezésében, az információk alapján külső szindikátusok segítségével szervezte be a játékosokat, hogy kisebb tornákon adják el a mérkőzéseiket.

A most elfogott hét játékos közül öt sportoló már beismerte, hogy csalásban vett részt, egy játékos például azt is bevallotta, hogy egymaga 20 mérkőzés elcsalásában működött közre, amivel 34 ezer euró körül összeget keresett. 

A tenisz sportágban világszerte így már összesen 137-re emelkedett azon játékosok száma, akiket hivatalosan is fogadási csalással gyanúsítanak. Mivel az egész világra kiterjedő problémáról van szó - egyebek között az USA is érintett - így már az FBI is beszállt a nyomozásba.

A közölt információk alapján a Maestro közel 100 embert alkalmazott a tétek elhelyezésére, akik szándékos kis tétekben játszották meg a megbeszélt kimeneteleket,  a teniszjátékosok pedig 570-3400 dolláros jutalékban részesültek.

Egy tavalyi jelentés szerint a tenisz világában elszaporodtak a fogadási csalások, amelyek jellemzően a Futures-tornákon vannak jelen. Az eddig bizonyítottan rajtakapott legmagasabban rangsorolt játékos Jerome Inzerillo volt, aki 2012-ben a 354. helyen állt a világranglistán.

calvinayre.com; Fotó: espn.com
megosztom