Darts

Van Gerwen karrierje során először bukja az első helyet?

  • Cesc18
megosztom

A holland zseni soha nem állt még ennyire cudarul a Premier League-ben hét fordulót követően.

A cudarul szócskát akár idézőjelbe is tehetnénk, a vészharangokat még aligha kongatják a Van Gerwen-fanatikusok, azonban az tény, hogy a világelső hollanddal először esett meg, hogy hét fordulót követően nem érte el a két számjegyű pontot. Pedig tökéletesen kezdte a 2019-es kiírást, három állomás után 100%-os mérleggel állt a tabella élén. Az elmúlt négy hétben viszont két vereséget is begyűjtött, illetve csak ikszre volt jó a beugrós John Henderson ellen.

Van Gerwen féltávnál csak második a Premier League-ben. - Fotó: PDC

Van Gerwen botladozását a 2018-as világbajnok Rob Cross használta ki, aki viszont ebben a négy hétben négy győzelmet jegyzett és letaszította az élről a holland riválisát.

Cross nagyon elkapta a fonalat és nem csak eredményesen, de parádésan is játszik, hiszen a hét fordulóból hatszor 100 feletti átlagot dobott. 

Teljesen megérdemelten vezeti tehát a bajnokságot az angol, és bár sok forduló van még hátra, de Van Gerwennek rövid időn belül össze kell kapnia magát, ha első helyen szeretne a rájátszásba menni. 

Soha nem fordult egyébként még elő Mighty Mike-kal, hogy ne ő lett volna alapszakasz legjobbja. 2013-ban debütált a Premier League-ben, azóta pedig minden évben megnyerte az alapszakaszt és bekaszálta az ezért járó több ezer angol fontot. 

A fogadóirodáknál még mindig a holland a toronymagas favorit, a     1.28-cal adja, hogy MvG lesz a befutó. 

Fogadáshoz klikk a képre.

A berlini fordulót követően ennél mindenféleképpen magasabb oddsot vártunk Van Gerwenre, míg Crossra alacsonyabbat. 

Te egyetértesz a szorzókkal?

 

megosztom