EURO 2020

Ennyire kevés fogadó bízott a magyar válogatott győzelmében

megosztom

Átlagosan 10 fogadóból csupán ketten fogadtak a magyar válogatott győzelmére a vb-döntős horvát csapat ellenében.

Talán nem túlzás azt állítani, hogy az Eb-selejtezők egyik, hanem a legnagyobb meglepetést okozta a magyar válogatott vasárnap este azzal, hogy 2-1-re legyőzte hazai pályán a horvát válogatottat.

Fotó: mlsz.hu

A világranglista negyedik helyén álló, a nyári világbajnokságon ezüstérmet szerző Horvátország legyőzése még Budapesten is egyértelműen a bravúr kategóriába tartozott, amit alátámaszt, hogy átlagosan 6-szoros szorzót fizettek a fogadóirodák a szimpla hazai sikerre, 0-1-s állásnál pedig irodától függően ennek a többszörösét lehetett lekaszálni a magyar győzelemmel.

A találkozó előtt a bukik 1.75-1.80 körüli szorzón kínálták a vendégek sikerét, ám a fogadók által belapátolt tétek hatására a kezdés időpontjára Modricék szorzója leesett 1.65 körüli átlagértékre.

Összességében tehát az látható, hogy a fogadók körében a magyar válogatott győzelme nem volt népszerű opció.

 

Hogy mennyire nem volt az, azt jól mutatják az interneten fellelhető statisztikák is. Itt nálunk, a hatharom.com-on olvasóink sem igazán bíztak a fiúkban, hiszen a végeredményre leadott tippek 76 százaléka várt horvát győzelmet és csupán 12 százalék magyar sikert.

Ezek a trendek a nemzetközi piacokon is megfigyelhetőek, az egyik külföldi eredmény- és statisztikaközlő oldalon szintén 12-12-76 arányban oszlottak el a 'tétek', de volt olyan nagy népszerűségnek örvendő nemzetközi oldal is, ahol az olvasók 100 százaléka várt horvát győzelmet.

 

Kishitűek vagy csak realisták a magyarok?

A magyar sportfogadók körében is sokan meg voltak győződve a válogatott bukásáról, amihez több dolog is 'asszisztálhatott'.

Az egyik a csütörtöki szlovákok elleni zakó, ahol Rossi együttese a várakozáshoz képest igen gyenge produkcióval rukkolt elő. A nagyszombati mérkőzés előtti óriási várakozásoknál csak a lefújás után letargia és csalódottság volt nagyobb, így sokan - tegyük hozzá, hogy joggal - nem kalkuláltak egy ekkora feljavulással.

A gyenge szlovákiai játék mellett nyilván az ellenfél kiléte is meghatározó szerepet játszott. Horvátország jelenleg a FIFA-világranglista 4. helyét foglalja el, soraiban tudhatja a regnáló aranylabdás játékost és persze még mindenkiben élénken élhetnek az emlékek a vb-ről, ahol egészen a döntőig meneteltek szomszédaink.

Bár az elmúlt években szerencsére volt részünk néhány fantasztikus győzelemben, tétmérkőzésen utoljára ilyen magasan jegyzett csapat ellen emberemlékezet óta nem tudtunk győzelmet aratni.

Például legutóbb 1954-ben fordult elő, hogy az aktuális vb-2. válogatottat (Brazília) megverte Magyarország.

A fenti "dupla" mellé még nyugodtan hozzárakhatjuk a szokásos magyar pesszimizmust, amit a sok-sok csalódottság és arcpirító vereség bőségesen táplált az elmúlt években, évtizedekben.

Az biztos, hogy rengeteg szelvény és fogadás ment a kukába vasárnap este, de talán sokan vannak a játékosok között, akik ezúttal nem bánják, hogy elúszott a pénzük.


Ha Te bíztál a fiúkban, töltsd fel a szelvényed és nyerj!

A magyar válogatott győzelme már önmagában felért egy orgazmussal, de ha még pénzt is nyertél vele, az már kész orgia lehetett.

Igaz, hogy mindent a helyén kell kezelni, de ilyen siker után megérdemelt az ünneplés és persze egy kis csipkelődés is belefér az "örök károgók" felé. 

Most itt a lehetőség, hogy feltöltsétek a magyar válogatott győzelméről szóló szelókat kommentekbe vagy a TipPicsbe, a legnagyobb nyeremény gazdája pedig egy Logibet-előfizetéssel lesz gazdagabb!

 

[2942199] 2019-03-24 18:00:00 Magyarország - Horvátországx;
megosztom