Női kézilabda

Púp a hátára ez a meccs a magyar válogatottnak

  • Tomihmv
megosztom

A magyar női kézilabda-válogatott felkészülési mérkőzésen vasárnap kora délután Japánnal találkozik Siófokon.

Toronymagas esélyes a magyar válogatott vasárnap. - Fotó: MTI

A júniusi, Ausztria ellen vívandó vb-selejtezős párharcra való felkészülés végett a magyar női kézilabda-válogatott ezen a héten közös felkészülésen vesz részt Balatonbogláron, amelynek a "megkoronázása" a Japán ellen vívandó vasárnapi barátságos találkozó.

1x2    
Magyarország Döntetlen Japán
1.04 16.00 12.00

"Az elsődleges és legfőbb célunk a júniusi, Ausztria elleni világbajnoki selejtező sikeres megvívása, ennek rendeljük alá a márciusi válogatott hetet is. Fontos, hogy minél több játékos ott legyen a válogatott körül, hiszen a tavalyi Európa-bajnokságot megelőzően is nagy hasznunkra volt, hogy a kieső kézilabdázók helyére olyanok kerültek a keretbe, akik ismerték a csapat koncepcióját, játékát. Idén is szeretnénk minden eshetőségre felkészülni, hogy a lehető legkevésbé legyen sebezhető a csapat" - nyilatkozta Kim Rasmussen szövetségi kapitány.

Planéta Szimonetta Achilles-ín műtét miatt kimarad, aki egyébiránt az Eb-n remekelt, hiánya nagy érvágás a csapatnak, de a Tóth Gabriella, Kiss Nikoletta, Janurik Kinga trió sem lesz bevethető vasárnap sérülés miatt.

A magyar válogatott kerete
Kapusok: BÍRÓ Blanka (FTC-Rail Cargo Hungaria), KISS Éva (Győri Audi ETO), TRIFFA Ágnes (DVSC Schaeffler)
Jobbszélsők: FALUVÉGI Dorottya (FTC-Rail Cargo Hungaria), LUKÁCS Viktória (FTC-Rail Cargo Hungaria)
Jobbátlövők: KLUJBER Katrin (FTC-Rail Cargo Hungaria), TOMORI Zsuzsanna (Győri Audi ETO)
Irányítók: KOVACSICS Anikó (FTC-Rail Cargo Hungaria), LAKATOS Rita (GVM Europe-Vác)
Beállók: ELGHAOUI Asma (Siófok KC), MÉSZÁROS Rea (FTC-Rail Cargo Hungaria), SZABÓ Laura (Érd), TÓVIZI Petra (DVSC Schaeffler)
Balátlövők: HÁFRA Noémi (FTC-Rail Cargo Hungaria), HORVÁTH Dóra (FTC-Rail Cargo Hungaria), KOPECZ Barbara (EU-Fire Mosonmagyaróvári KC SE), KLIVINYI Kinga (FTC-Rail Cargo Hungaria)
Balszélsők: KAZAI Anita (Dunaújvárosi KKA), PUHALÁK Szidónia (Győri Audi ETO), SCHATZL Nadine (FTC-Rail Cargo Hungaria)
bet365

A mérkőzés toronymagas esélyese természetesen válogatottunk, amely ezidáig mindannyiszor legyőzte az ázsiai csapatot, legutóbb a 2015-ös világbajnokságon 31-21-re. Ekkora különbség ezúttal is kialakulhat, mivel a japán bajnokcsapat nem engedte el játékosai erre a találkozóra, továbbá a gárda legjobbja, Ikehara Ajaka sérült, így az ázsiaiak közel 10-12 olyan kézilabdása (!) kihagyja a találkozót, akiket Ulrik Kirkely szövetségi kapitány számításba venne. Azonban a mieink számára gyakorlatilag "púp a hátára" ez a találkozó.

Mindennek az az oka, hogy a klubszezonban most kezdődik, kezdődött el a hajrá, a játékosok pedig minden idegszálukkal arra koncentrálnak. Az elmúlt hétvégén például már a döntőt is megrendezték a Magyar Kupában, amelyet a Győr nyert a Ferencvárossal szemben. Érdekes, de az ezüstérmes FTC tíz (!), míg az aranyérmes ETO mindössze három játékost ad az A válogatottnak...

Mindezek mellett ugye a felkészülés, a játékosok és játékoskapcsolatok összecsiszolása játssza a főszerepet vasárnap, így pedig érdemes lehet az underbe fektetni. Egyrészt a bukmékerek a vb-meccset vették alapul a gólok számok határának megállapításánál, már pedig a japánoktól ilyen összetételben nem várható sok találat, másodrészt a mieink sem szakítják majd szét az istrángot a szezon kellős közepén egy felkészülési találkozón.

  • Tipp: 52,5 gól alatt @ 1.80    

megosztom