Tenisz

301-szeres pénz reményében sem tippeltünk még győztest

  • varin
megosztom

Egy kis aprót biztosan megér a kínai lány győzelme Miamiban.

Nem akármilyen heteket él át Yafan Wang, a kínaiak 24 éves teniszezője. A világranglista-50. hölgy előbb begyűjtötte élete első WTA-címét, majd pedig életében először vert meg top 10-es játékost, méghozzá meglepően könnyedén. Csoda-e, hogy merünk még ennél is nagyobbat álmodni vele kapcsolatban?

Nem volt persze minden előjel nélkül Wang menetelése, a 2018-as éve elég jól sikerült. Idén is vert már meg olyan játékosokat, mint Schmiedlova, Jabeur vagy Niculescu, akik persze nem az elit tagjai, de fontos lépcsőfok előre.

Az áttörést aztán a mexikói torna hozta meg, ahol Bouzkova, Puig, Haddad Maia, Vekic és Kenin is áldozatául esett, begyűjtve ezzel élete első WTA-címét.

Indian Wellsben ugyan az amerikai tini visszavágott neki, de a Mexikóéhoz igen hasonló Miamiban már sokkal jobban megy neki a játék.

Mladenovic legyőzését Cesc18 kolléga is megjósolta, azt azonban aligha várhattuk, hogy az IW-ben elődöntőző Svitolina csak hat játékot fog ellene. Wang teljesítményéről mindent elmond, hogy az ukrán csupán két breaklabdához jutott a teljes meccsen (igaz, ezeket mind ki is használta), míg Wangnak 13 esélye is volt ellenfele adogatásának elvételére. A kínai lány a szokásos visszafogott szavakkal kommentálta sikerét.

Fotó: WTA Tennis

"Nem volt semmi vesztenivalóm ezen a meccsen, csak próbáltam a legjobb teniszemet elővenni. Az év elején nem hittem volna, hogy tudok ilyen jól játszani, de örülök, hogy így alakult és tudom, hogy van még hova fejlődnöm" - mondta szerényen.

Wang otthonosan érezheti magát Floridában, tavaly több napot is eltöltött itt. 2018-ban a selejtező első fordulójából indulva tudott meccseket nyerni. Duan és Abanda még a kötelező kategória, viszont a főtáblán Vondrousová, Suárez Navarro és Riske is áldozatául esett, a megálljt pedig csak Angelique Kerbert tudta neki felmutatni úgy, hogy két pontra is volt a győzelemtől az ázsiai hölgy.

Wang sorsolása nem éppen egyszerű, persze a 301-szeres oddsot sem adják ingyen. Svitolina után Collins a kötelező kategória kéne legyen (favorit is itt Wang), utána pedig érkezik Serena, Halep, Pliskova/Stephens és végül a döntőben Osaka, Barty, Kerber vagy Kvitova.

Szerintem egyik alsó ági meccse sem hozhatatlan, Serena is fogható, Halep sem éppen a kiegyensúlyozott játékáról híres, így ha továbbra is úgy menetel Wang, ahogyan eddig és elhiszi, hogy bárkit meg tud verni, akkor akár egy trade-elésre jó is lehet ez a 301-szeres odds.

hatharom.com
Yafan Wang nyeri Miamit
bet365 @301.00
megosztom