Euro 2020

CR7 visszatér, jöhet a "portuGÁL(i)A"?

  • varin
megosztom

A gyengélkedő ukrán csapat ellen problémamentes hazai győzelem várható a B-csoportban.

1x2     
Portugália Döntetlen Ukrajna
1.44 4.50 9.00

Cristiano Ronaldo a világbajnokságot követően ismételten magára ölti a címeres mezt, 9 hónap kihagyás után a Juventus klasszisával felálló luzitán gárda az ukránokat fogadja hazai pályán. A portugál csapatnak CR7 nélkül sem ment rosszul, ez pedig bizakodásra adhat okot nekik, hiszen a generációváltás közben lévő ukránok nem jelenthetnek leküzdhetetlen akadályt.

Mindkét csapatnál bőségesen lesznek kimaradok a megszokott keretekhez képest, a hazaiaknál például Cédric, Bruno Alves, Rolando, Luís Neto, André Gomes, Renato Sanches, Adrien Silva, Eder, Quaresma és Nani sem fért be ilyen-olyan okok miatt a keretbe, míg a vendégeknél Rakickij, Hacseridi, Jarmolenko, Rotan, Zozulya és Szeleznyov rendelkezik több válogatottsággal a kimaradók közül.

Fotó: Archív

A legfontosabb elem viszont kétségtelenül az a Cristiano Ronaldo, aki a világbajnoki pihenő után ismét bevethető. És igaz, hogy az elmúlt években nem szerepelt jól a luzitán gárda legnagyobb csillaga nélkül, ám

tavaly a Nemzetek Ligájában Ronaldo nélkül jutottak be a négyes döntőbe egy nehéz hármasból, de nélküle ikszeltek a vb-ezüstérmes horvátokkal és verték idegenben a skótokat.

Az alacsony hazai szorzó nem véletlen, a portugálok hazai mérlege kiugróan jó, tétmeccsen 2008 óta egyetlen vereséget szenvedtek, azt is Albániától, amit nyugodtan sorolhatunk a véletlen kategóriába.

Ezzel szemben az ukránok még keresik önmagukat, Sevcsenko egyelőre nem váltotta meg igazán a világot, igaz, a feljutás így is összejött a Nemzetek Ligájában. Szomszédunkra azonban továbbra is igaz, hogy inkább hazai pályán szerepel jól, hogy mást ne mondjunk, az NL utolsó meccsén egy négyest kaptak mai ellenfelünktől, a szlovákoktól, de a vb-selejtezők alatt is csak a két jóval gyengébb csapatot tudták legyőzni.

Lisszabonban bizonyosan remek hangulat várja majd a csapatokat, mind a szurkolók, mind a játékosok motiváltak lesznek, hogy egy bombaformában lévő Ronaldót láthatnak ismét a pályán. Talán nem is kérdés, hogy egy CR7-góllal fűszerezett, magabiztos hazai sikert predesztinálunk.

hatharom.com
Bet Builder: Portugália nyer + Ronaldo szerez gólt
bet365 @1.90
[2942040] 2019-03-22 20:45:00 Portugália - Ukrajnax;
megosztom