EURO 2020

Ezekre a válogatott-debütáns sztárpalántákra figyel a világ

Csütörtökön kezdődik a 2020-as Eb selejtezősorozata és több klubjában már bizonyított tehetség is bemutatkozhat.

A klubfoci szerelmeseinek kisebb bánatára nemzetközi szünet áll az európai futball előtt, ugyanis az országok megkezdik az öldöklő küzdelmet a 2020-as Európa Bajnokságra való kijutásért. Korábbi cikkünkben már beszámoltunk Szoboszlai Dominik salzburgi remekeléséről, ami miatt kiérdemelte Marco Rossi bizalmát és meghívót kapott a válogatottba. Kontinensünkön több ifjú tehetség is hasonló cipőben jár, cikkünkben közülük szemezgettünk.

 

Callum Hudson-Odoi - Anglia
 

Ezt a srácot aligha kell bemutatni, pedig a Chelsea-ben nem jut túlzottan sok lehetőséghez. Sarri még egyszer sem kezdette a bajnokságban, mégis jellemzően minden pályán töltött pillanatot kihasznál tehetségének bizonyítására. Bár a Premier League-ben még nem köszönt be, az Európa Ligában nyolc meccsen már négy gólnál jár. A 18 éves játékos kegyeiért a Bayern minden követ - már 40 millió euró fölötti ajánlatot is tettek érte - megmozgatott, de nem járt sikerrel, hiszen ahogyan Sarri is elmondta "ő a klub jövője".


Nicolo Zaniolo - Olaszország


Itáliában több nagy tehetség is lázban tartja a népet, köztük a Juve csatártehetsége, Moise Keane. Ő már bemutatkozott az Azzurrinál novemberben, ám a Roma BL-hőse, Zaniolo első válogatottságára készül. A 19 éves focista teljesítménye ugyan kicsit visszaesett, de reméljük, hogy a nemzeti mezben is megcsillogtathatja tudását.

Az üstökösként berobbant olaszt már Tottihoz vagy éppen Lampardhoz hasonlítják és az olasz U19-es válogatott trénere így nyilatkozott róla.

Ő az erő, a technika és egyediség kombinációja. Jó felépítése mellett rendkívül érett játékos. Megvan benne a potenciál ahhoz, hogy kimagasló futballista váljon belőle.

 

Joao Felix - Portugália
 

A 19 éves Benfica-csatár az előző fordulóban jegyezte tizedik gólját, amely mellett már négy asszisztot is kiosztott a Liga NOS-ban. Az egyik legnagyobb futball statisztikákkal foglalkozó oldal szerint jelenleg ő portugál liga legjobbra értékelt játékosa. A Cristiano Ronaldo utódjaként is aposztrofált Felix a Manchester United, a Real Madrid, a Juventus, a Liverpool és a PSG figyelmét is felkeltette az utóbbi időben.
 

Niklas Stark - Németország

A 23 éves Niklas Star a kezdetektől Dárdai pártfogoltja volt és az utóbbi években szinte kirobbanthatatlan alapemberré érett a Herthában. Listázását - amellett, hogy honfitársunk egyik nagy felfedezettje - azért tartottuk fontosnak, mert a válogatottból Löw többek közt miatta rakta ki a világbajnok Hummels-Boateng duót, tehát középhátvédként a die Mannschaft jövője is részben az ő kezében lehet.


A lista természetesen ennél lényegesen hosszabb lehetne, nem beszélve arról, hogy nem csak ifjoncok, de vannak bőven a húszas éveiket taposó spílerek is, akik a szövetségi kapitányuktól kiérdemelték a címeres mezbe bújást.

Te kinek a bemutatkozására vagy kíváncsi?